2019. július 16., Valter
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Önkormányzati passzív ház épült Angyalföldön

Önkormányzati passzív ház épült a XIII. kerületi Kartács utca 14. szám alatt. Mint kiderült, a lakások közül kettő A+, huszonegy pedig A++ minősítésű. 

A 23 új bérlakást tartalmazó lakóépület átadásán dr. Tóth József polgármester kiemelte: kerületük elkötelezett a korszerű és környezetbarát energetikai megoldások mellett. 

Így néz ki a nemrégiben átadott angyalföldi passzív ház Fotó: budapest13.hu

Az új épület megfelel a passzív ház kritériumainak is. Fűtése levegő-víz hőszivattyús rendszerrel, a melegvíz-ellátása központi kondenzációs gázkazánnal működik, amely indokolt esetben a fűtésre is rásegít. A fűtővíz alacsony hőmérsékletű, ezért a hőleadás mennyezet- és padlófűtésen keresztül történik, amit termosztátokkal lehet szabályozni az igényeknek megfelelően. A lakásoknak egyedi a szellőzőberendezésük; a friss levegő befújásával és a használt elszívásával a friss levegő állandóan biztosított a lakásokban.

A most átadott ötemeletes lakóépület 23 lakása jellemzően egy- és kétszobás, átlagos alapterületük 40-50 négyzetméter. Az első emeleten 2 lakást mozgáskorlátozottak részére alakítottak ki. 

Neked ajánljuk
Becslések szerint évente 50 szélturbina ég le Németországban USA: a szénerőművek szövetségi tiltása megszüntetve Mi lenne, ha tojáshéjban tárolnánk az energiát? Ők komolyan veszik a dolgok körforgását Napenergia-termelés és víztisztítás: miért ne lehetne egyszerre a kettőt?
Tovább a forrásra: budapest13.hu
Vissza
Hírfolyam