2021. augusztus 4., Dominika, Domonkos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hamarosan elkezdi a termelést a csornai napelemgyár

Jövő év elején elkezdődhet a gyártás a csornai napelemgyárban – értesítette a fejleményekről az Ecosolifer Kft. a kisalfold.hu-t. A hamarosan nyíló üzemben előállított termékek világpiaci összehasonlításban is a legmagasabb minőségi és tartóssági követelményeknek felelnek meg. 

„A svájci Meyer Burger AG által már korábban leszállított és átmenetileg egy közeli raktárban tárolt teljes gyártósor helyszínre szállítása folyamatban van, melyet követően a berendezések helyszíni telepítése megtörténik. A vállalat a beüzemelést 2018 negyedik negyedévében, a gyártás felfuttatását pedig 2019 első-második negyedévében tervezi” – olvasható az  Ecosolifer Kft. közleményében. 

A társaság kiemelte továbbá, hogy a napelemcellák felhasználásával olyan napelemek készíthetők, melyek a hátoldalra eső reflektív fényeket is hasznosítják, ezzel biztosítva a napelempiacon elérhető legmagasabb hatékonyságot. 

A tervek szerint az Ecosolifer Kft. az év végéig üzembe helyezi a gyártósorokat Fotó: Ecosolifer

A gyártott heteroátmenetes, kétoldalas napelemcellák előoldali átlagos hatásfoka a kezdeti 23,5 százalék értékről a közeljövőben 25,5 százalékra emelkedik, köszönhetően a többi között az Európai Unió által alapított Horizont 2020 kutatási és fejlesztési program – melynek az Ecosolifer is résztvevője – DISC-projektje eredményeinek. 

Mint kiderült, a környezetvédelem miatt a gyártás során odafigyelnek arra is, hogy minél kevesebb ritkafémet (ezüstöt és indiumot) használjanak fel. 

Neked ajánljuk
Kína a valóságban próbálja tesztelni, mennyi kisméretű naperőmű kell a rendszerbe Kína a valóságban próbálja tesztelni, mennyi kisméretű naperőmű kell a rendszerbe Napelemekből álló kísérleti kerékpárútszakaszt adtak át Hollandiában A BKK augusztusi akciója: hétfőnként diákbérlettel kedvezményes jegy váltható az állatkertbe Úgy tűnik, az új energiacímkéket még szoknunk kell
Tovább a forrásra: kisaldfold.hu
Vissza
Hírfolyam