2022. július 2., Ottó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Napenergiára váltott a Magyar Képzőművészeti Egyetem

A Magyar Képzőművészeti Egyetem sokszor tanúbizonyságot tett már arról, hogy fontos számára a környezetvédelem. Az intézmény ezúttal hatalmas lépést tehetett a fenntartható jövő felé, hiszen egy uniós támogatásnak köszönhetően napelemekkel szerelhette fel épületeit. 

„A Magyar Képzőművészeti Egyetem napelemes beruházásai című projekt keretében lehetőséget kaptunk arra, hogy megújuló energia felhasználásával ehhez a célhoz hozzájárulhassunk. A projekt 100 százalékos európai uniós támogatásból valósult meg a Széchenyi2020 program keretében, 103 924 500 Ft elnyert támogatási összeggel. Nemcsak gazdasági, gazdaságossági szempontok érvényesültek ezen projekt
kapcsán, hanem társadalmi hasznosságát is ki kell emelnünk” – írja a témában kiadott közleményében a Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE). 

Napelemek kerültek a Magyar Képzőművészeti Egyetem emblematikus épületeire  Fotó: mke.hu

Az egyetem a projekt fejlesztésének köszönhetően évente összesen 167 860 kWh-val csökkentheti az elektromos szolgáltatóktól igénybe vett áram mennyiségét, amely az intézmény összes fogyasztásának nagyjából 30 százalékát jelenti.

A beruházás révén évente mintegy 74 tonnával csökkenthető az üvegházhatást okozó gázok mennyisége.

Az MKE kiemelte: a hat épületét érintő beruházásnak komoly társadalmi haszna is van. 

Neked ajánljuk
Bécs megosztotta Budapesttel napenergiás tapasztalatait Zalaegerszeg új uszodájának építésekor kiemelt szempont volt az energiahatékonyság Zöldenergia a háztetőre szerelt napelemeken túl Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: mke.hu
Vissza
Hírfolyam