2021. július 30., Judit, Xénia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Mátrai Erőműnél elindult az új magyar energiastratégia kialakítása

Elkezdődött a 2030-ig szóló Nemzeti Energiastratégia aktualizálását célzó egyeztetés. Az energetikai államtitkár, illetve az energiahivatal és az MVM vezetői a Mátrai Erőmű tulajdonosaival és menedzsmentjével tárgyaltak a napokban –  közölte Horváth László Heves megyei országgyűlési képviselő.

Horváth László Facebook-bejegyzésében számolt be arról, hogy ő is meghívást kapott abba a minisztériumok közötti munkacsoportba, amely a magyar energiastratégiára tesz javaslatot.

Posztjában kitért arra is, hogy Magyarország kormánya a jövőben is stratégiai szereplőként tekint a Mátrai Erőműre.

Elindult az új magyar energiastratégia kialakítása Fotó:Facebook/Horváth László

A képviselő egy fotót is közzétett az egyeztetésről, amelyen a képviselő mellett többek között Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára, Grabner Péter, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal energetikáért felelős elnökhelyettese, Kóbor György, az MVM új elnök-vezérigazgatója, az NKM Nemzeti Közművek igazgatóságának elnöke, Valaska József, a Mátrai Erőmű igazgatóságának elnöke, valamint Mészáros Beatrix, az Opus Global Nyrt. igazgatóságának elnöke, a Mátrai Erőmű felügyelőbizottságának elnöke látható.

Kaderják Péter egyébként korábban az InfoRádióban elmondta, a 2011-ben elfogadott, 2030-ig szóló Nemzeti Energiastratégia aktualizálása 2018 végére, 2019 elejére készülhet el.

Neked ajánljuk
Kína a valóságban próbálja tesztelni, mennyi kisméretű naperőmű kell a rendszerbe Miből mennyi energiát termel Magyarország? Az SZTE kutatói előrelépést tettek a megújuló energia tárolásának területén Környezetvédelmi megfontolásokból betiltják a nagy teljesítményű számítógépek árusítását több amerikai államban Rekordösszegben bocsátott ki zöldkötvényt a Hell
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam