Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. március 30., Zalán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az Amazon is a Tesla energiatárolójára szavaz

Az Amazon is a Teslát találja a legmegfelelőbb partnernek egy energiatároló megépítésére: a vállalat ugyanis úgy döntött, hogy a megújuló energiatermelést és az akkumulátoros energiatárolást kombinálva csökkenti működéséből származó szén-dioxid-kibocsátását.

Az Amazon nagy-britanniai Tilbury városában lévő létesítményében a Tesla Powerpack berendezését használná.

A brit központ szénlábnyomának csökkentését már most napelemek segítik, a tetőn elhelyezett napelempark további 4 MW-tal bővül, melyet a 3,77 MW-os Powerpack akkumulátort fog kiegészíteni annak érdekében, hogy energetikailag önellátó lehessen az épület. Bár teljesítményét tekintve egy jelentős méretű projektről van szó, a létesítmény teljes energiaszükségletének fedezése még további lépéseket igényel.

Az Amazon is kér a Tesla energiatárolójából Fotó: Tesla

A világ legnagyobb internetes kereskedelmi láncának tilbury-i központja évente nagyjából 19 974 551 kWh-nyi villamos energiát használ a hálózatról, amelynek közel 17,7%-át helyettesíti majd a napelemek által generált áram. Az akkumulátor a hálózat stabilizációjában segít, valamint ellátja a létesítményt energiával, amikor éppen nem süt a nap.

Az Amazonnak több száz hasonló elosztóközpontja van szerte a világon, így ha beválik a Teslával való társulás, az újabb hullámot indíthat el az akkumulátoros energiatárolók terjedésében.

Neked ajánljuk
Óriási Tesla erőmű épül Kaliforniában Nigéria segíthet Németországnak a zöldülésben Közel 8 millió villanyautó van már az utakon A klímaváltozást vizsgáló kutatóexpedíciót is kihívások elé állítja a koronavírus E-könyv – Ha felfal egy fekete lyuk
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam