2021. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megújuló energiában erősít a Facebook

A Facebook bejelentette, hogy 2020-ig teljesen átáll a megújuló energia használatára, és 75 százalékkal csökkenti az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását. 

Egy Facebook méretű vállalatnál a gesztusnál jóval több, ha elkötelezi magát a fenntarthatóság mellett. A cég 2013-ban vásárolt először nap- és szélenergiából származó áramot, azóta mintegy három gigawattnyit.

2018-ra ígérték, hogy energiafelhasználásuk felét fedezik megújuló forrásból, de már tavaly elérték a célt.

A Facebook hamarosan felépülő új adatközpontjának látványterve Fotó: Mark Zuckerberg/Facebook

Márciusban  itt mi is beszámoltunk arról, hogy a social media óriás megállapodott az Enel Green Power North America vállalattal, hogy megvásárolja a 200 megawatt teljesítményű Rattlesnake Creek szélerőmű teljes áramtermelését. 2029-ig több fázisban bővítik a parkot, a Facebook pedig garanciát vállalt arra, hogy 350 megawatt teljesítményig onnét vásárolja az áramot a nebraskai Papillonban épülő 970 ezer négyzetméteres új adatközpontja üzemeltetéséhez. 

Ha minden jól megy, akkor a közösségi hálózat 2020-ra már 100 százalékban megújulókból fedezheti energiaigényét. 

Neked ajánljuk
Feláldozni a természeti értékeket az egyre több energia megtermelése érdekében? Kína globális éllovas a napenergiás kapacitások telepítésében Tiszta áramot tölthet, aki MOL Plugee töltőt választ A Növekedési Kötvényprogram a megújuló erőművek épülését is segíti Már nem szokatlan, hogy rénszarvasra vadásznak a jegesmedvék? (videóval)
Tovább a forrásra: player.hu
Vissza
Hírfolyam