2021. május 7., Gizella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az Apple és három másik cég együtt veszi majd a zöldáramot

A kisebb léptékű áramigények zöld módon történő fedezésére több piaci szereplő fogott össze egy új szerződésben, ami modellértékű lehet a kisebb cégek számára. A megállapodás nem kis volumenű: 290 (!) MW-os kapacitás lekötéséről van szó, amelyből 74 000 lakás éves áramigényét lehetne fedezni. 

A közös árambeszerzési szerződést az Apple, az Etsy, a Swiss Re és az Akamai  kötötte, hogy megújuló energiás forrásokból fedezzék fogyasztásukat. Az energiát két helyről szerzik be, részben egy Chicago közelében lévő szélenergiás létesítményből (125 MW), illetve egy Virginia állambeli szolárfarmról származik (165 MW).

Az Etsy jó ideje keresett már 10 MW-nál kisebb lehetőséget energiahasználata zöldítésére, de nem nagyon talált szolgáltatót, ezért jött kapóra a cégnek, hogy beszállhat egy nagyobb, 290 MW-os ügyletbe. 2020-tól így már teljes mértékben megújulókból működik a kézműves alkotások és tárgyak e-kereskedelmi platformja.

A cégek főleg szélenergiából fedezik majd áramigényüket Fotó: Pixabay

A Swiss Re amerikai irodáinál tudja megvalósítani a 100 százalékban megújuló energiából való üzemeltetést, időpontot azonban nem adott rá, hogy ez mikortól valósul meg.

Hasonló összeszövetkezésre volt már példa Európában, igaz, nem sok. Az AkzoNobel vegyipari konszern, a Google, a DSM biotech cég és a Philips fogott össze, hogy a 102 MW-os hollandiai Krammer Wind Parktól és a 340 MW-os Bouwdokken Wind Projecttől szerezze be a szükséges energiát.

Neked ajánljuk
Márciusban belehúztak a villanyáram-fogyasztásba a magyarok Márciusban belehúztak a villanyáram-fogyasztásba a magyarok A szénszivárgás erősödésétől tart a Századvég Szezonális térkép – A helyi zöldség és gyümölcs egészségesebb Egy egész város fogott össze a tiszakécskei családért
Tovább a forrásra: piacesprofit.hu
Vissza
Hírfolyam