2020. október 29., Nárcisz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Napelemekkel spórolhatnak a sümegi intézmények

Sümegen is főszerepet kapott a megújuló energia – a helyi önkormányzat intézményei komoly energetikai korszerűsítést, illetve napelemeket kaptak. A közel 132 millió forintból megvalósult beruházásnak köszönhetően jelentősen csökkenhet a város károsanyag-kibocsátása.

„A közel 132 millió forintos projekt nagyjából egynegyede van itt a Ramassetter-iskola tetején napelemek formájában. Most még jó idő van, de a meleg nyarakon is szerencsés, ha az embernek elegendő energia áll rendelkezésére. Télen ugyancsak jó hasznát vesszük, hiszen egyre több helyen használják a klímát” – mondta Végh László sümegi polgármester a veol.hu-nak.

„Takarékosan, hatékonyan lehet majd működtetni minden villamos árammal működő berendezést Sümegen. Ennek az egész város hasznát veszi. Igaz ugyan, hogy nem az önkormányzat fenntartásában van az iskola és a gimnázium, ahol szintén napelemek kerültek a tetőre, ettől függetlenül önkormányzatunk úgy érezte, hogy közös, városi érdek is, hogy az iskoláink minél korszerűbbek, energiatakarékosak legyenek. Ezzel tudunk megfelelni, eleget tenni a 21. századi korszerű követelményeknek. Az eddigi nyertes pályázataink támogatási összege meghaladja a hárommilliárd forintot. Ebből ténylegesen beépült már – vagy hamarosan átadjuk – 440 millió forint értékű, beleértve a napelemeket is” – tette hozzá.

Hazánkban egyre több intézményt szerelnek fel napelemmel Fotó: Freepik

A Közszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója, Viola Norbert kiemelte, a cél az volt, hogy a kiépített új rendszernek köszönhetően éves szinten szinte a nullával egyenlő legyen a Ramassetter-iskola épületének elektromos fogyasztása, ezzel is szolgálva a város érdekeit. A projekt keretében napelemeket kapott a sümegi idősek otthona is.

Neked ajánljuk
Fűtsünk okosan! Üzemel a csurgói napelempark Napenergiát „tankolnak” a BKV villanybuszai A világ legerősebb és legdrágább chilije Sárrét szívében terem (videó) Vízenergiával „tankolják” az elektromos hajókat a Niagaránál
Tovább a forrásra: veol.hu
Vissza
Hírfolyam