2020. február 27., Ákos, Bátor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megújuló energiát előállító létesítményekbe fektet a Toyota

A világ legzöldebb és leginnovatívabb autógyártójának tartott Toyota bejelentette, hogy csatlakozik a SPARX által létrehozandó Mirai Megújuló Energia Alaphoz. Ennek lényege, hogy megújuló energiát termelő létesítményekbe fektetnek az autógyártó részvételével.

A Mirai Megújuló Energia Alap vezérlőelve a megújuló energia terjesztésének és felhasználásának elősegítése egész Japánban azzal a céllal, hogy tovább javítsák a regionális gazdasági fejlődés lehetőségeit, illetve Japán önállóságát az energiaellátás terén. A Toyota arra számít, hogy befektetésének köszönhetően a jövőben kedvezőbb feltételekkel jut áramhoz gyártóüzemei, elektromos járművei és márkakereskedései működtetéséhez a „Környezetvédelmi Kihívás 2050” terv célkitűzéseinek megfelelően, miközben ezzel párhuzamosan támogatja a tiszta energiaforrásokat maximális mértékben hasznosító, mérsékelt szénkibocsátású társadalom megvalósulását.

Külön érdekesség, hogy a Mirai nemcsak jövőt jelent japánul, de egyben a Toyota világelső sorozatgyártott abszolút zöld, melléktermékként tiszta vizet kibocsátó személyautójának neve is.

A Toyota Mirai Fotó: Toyota

A 25 éves időtartamra létrehozott, 30 milliárd jen (mintegy 73 milliárd forint) tőkével létrehozott Mirai Megújuló Energia Alap olyan megújuló energiát termelő létesítményekbe fektet majd, amelyek nap-, szél-, víz-, biomassza- vagy épp geotermikus energiát használnak fel az áram előállítására.

Neked ajánljuk
Ön tudja, hogy mennyi jelenleg a napelemadó? Ezek a cégek veszik a legtöbb megújuló energiát Két hidrogénes rendőrautó állt szolgálatba Berlinben Szórakozzon az Energiahivatal honlapján! Interaktív e-learning-alkalmazással bővült az oldal Hát így jut minden kies lankára egy rakomány csúfos lom...
Tovább a forrásra: autoszektor.hu
Vissza
Hírfolyam