2020. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ipari ingatlanok: az energiahatékonyság komoly versenyelőny

A bérbeadási céllal épített hazai ipari ingatlanok csupán harmada – raktár, csarnok és logisztikai központ – tekinthető energiahatékonysági szempontból korszerűnek  – derült ki a Knauf Insulation, valamint a raktár.info szakmai portál közös felméréséből.

Magyarországon jelenleg mintegy 2,1 millió négyzetmétert tesz ki a bérbeadási céllal, jellemzően 2000 után épített modern és energiahatékonysági szempontból is korszerű ipari ingatlanállomány, amivel a lakosság arányához viszonyítva – Csehország után, de Lengyelország előtt – ezüstérmesek vagyunk Közép-Európában. 

Az energiahatékonyság komoly versenyelőnyt jelenthet  Fotó: Pixabay

„Az ipari ingatlanoknak elsősorban jövedelemtermelő funkciója van, amelyben meghatározó szerepet tölt be az ingatlan energiahatékonysága, hiszen nem mindegy, hogy az ipari épületek bérlői vagy tulajdonosai a megtermelt jövedelem mekkora hányadát kénytelenek fűtésre vagy hűtésre fordítani” – mondta Aszódy Tamás, a Knauf Insulation Kft. ügyvezető igazgatója.

„Kijelenthető tehát, hogy az ipari ingatlanok energiahatékonysága versenyelőnyt jelent az újra emelkedésnek indult energiaárak idején, ezen akár egy vállalkozás sikeressége is múlhat” – tette hozzá a szakember.

Neked ajánljuk
A befektetőket is megnyerte magának a megújuló energia? Fontos szerepe lehet a budapesti geotermikus energiának Lezárult a technológiaváltást elősegítő pályázat társadalmi egyeztetése Lélegzetelállító videó a Nap egy évtizedéről Számítógépeket ajándékozott a Honda a Jahn Ferenc Kórháznak
Tovább a forrásra: profit7.hu
Vissza
Hírfolyam