2020. augusztus 5., Krisztina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Bitcoinbányászfarm épül napenergia használatával

A Risen Energy Spain partnerségre lép a Cryptosolartech spanyol bitcoinbányászcéggel annak érdekében, hogy a bányászatra felhasznált áram 100 százalékban napenergiából származzon. A tervek szerint egy 300 MW kapacitású fotovoltaikus farm fogja biztosítani a szükséges energiát.

A Cryptosolartech közleménye szerint a fejlesztést több fázisra bontják. Első körben  három napelemfarmot telepítenek 45 MW kapacitással Sevilla tartományban. Az így kinyert energiát a Malagában található kriptopénzbányász farmokba táplálják majd.

„Ezzel végre elindulhatunk, és elkezdhetjük installálni a 300 MW kapacitású fotovoltaikus farmunkat megújuló energiát biztosítva a legnagyobb bányászfarmnak Spanyolországban” – emelte ki a Cryptosolartech.

A spanyol bitcoinbányászfarm 300 MW összkapacitású fotovoltaikus napelemre adott le rendelést egy kínai gyártónál  Fotó:  Cryptosolartech

Két farm egyébként már működik, de a Cryptosolartech további három építését kezdte meg. A kész napelemfarmok a Marchena és Cantillana, az építés alatt lévők a Salteras, Palomares és Alcala de Guadaira nevet kapták.

A Cryptosolartech nem az egyetlen nagyvállalat, amely a megújulókban látja a kriptovaluta-bányászat energiaproblémájának megoldását. Ausztráliában például a D Coin, a DC Two adatközpont üzemeltetője néhány hónappal ezelőtt már bejelentette egy napelemes kriptovaluta-bányászfarm építését.

Neked ajánljuk
A számok tükrében: beszédes infografikák a hazai megújuló energiáról Bebizonyították, hogy a napelemek tisztább levegőn hatékonyabban termelnek 100 Coop üzlet működhet napenergiával A hortobágyi lótenyésztőkön is segít a járvány miatt létrehozott gazdaságvédelmi alap A zero waste nem a vásárlásnál kezdődik
Tovább a forrásra: bitcoinbazis.hu
Vissza
Hírfolyam