2022. június 29., Péter, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Íme az energiaszolgáltató, amely már csak széllel termeli az áramot

A Scottish Power az első a nagy brit energetikai szolgáltatók közül, amely termelését teljes egészében megújuló energia felhasználására állította át. A vállalat biztosította áram 100 százalékban a szélenergia hasznosítására épül.

Az utolsó gáz- és hidroerőművi telephelyeit is eladta a Scottish Power a Drax nevű vállalatnak, mivel a továbbiakban kizárólag megújuló energiaforrásokra kíván koncentrálni.

Gáz- és szénalapú erőműveiket fokozatosan leépítették, ezzel párhuzamosan pedig akkora szélenergia-kapacitást építettek ki, mely elegendő 1,2 millió brit háztartás ellátásához.

A brit szolgáltató már csak széllel termeli a villamos energiát Fotó: Pixabay

Jelenleg 2700 megawattnyi szélenergia-kapacitás áll a vállalat rendelkezésére vagy áll építés alatt. A Scottish Power ráadásul azt is bejelentette, hogy a következő 4 évben terveik szerint 5,2 milliárd fontos, azaz mintegy 2000 milliárd forintos forrást rendelnének el a közel 3000 megawatt új termelőkapacitás felállítására.

A Scottish Power a spanyol energetikai óriás, az Iberdrola tulajdonában van. Ennek elnöke, Ignacio Galan megerősítette, hogy a vállalatcsoport tartja magát a tervéhez, miszerint a termeléshez kapcsolódó emisszió mértékét 2020-ra 30 százalékkal vágnák meg, 2050-re pedig teljesen karbonsemlegessé válna a tevékenységük.

Neked ajánljuk
Németország 2030-ra áramszükséglete 80 százalékát megújulókból fedezné Németország 2030-ra áramszükséglete 80 százalékát megújulókból fedezné Hazánk 2024-re teljesítheti a 2030-ra kitűzött klímacélokat A zavarba ejtő 4000 éves szikla Júliusban a Várkert Bazárban várja a látogatókat a leghíresebb magyar dizájnvásár
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam