2019. július 23., Lenke
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Íme az energiaszolgáltató, amely már csak széllel termeli az áramot

A Scottish Power az első a nagy brit energetikai szolgáltatók közül, amely termelését teljes egészében megújuló energia felhasználására állította át. A vállalat biztosította áram 100 százalékban a szélenergia hasznosítására épül.

Az utolsó gáz- és hidroerőművi telephelyeit is eladta a Scottish Power a Drax nevű vállalatnak, mivel a továbbiakban kizárólag megújuló energiaforrásokra kíván koncentrálni.

Gáz- és szénalapú erőműveiket fokozatosan leépítették, ezzel párhuzamosan pedig akkora szélenergia-kapacitást építettek ki, mely elegendő 1,2 millió brit háztartás ellátásához.

A brit szolgáltató már csak széllel termeli a villamos energiát Fotó: Pixabay

Jelenleg 2700 megawattnyi szélenergia-kapacitás áll a vállalat rendelkezésére vagy áll építés alatt. A Scottish Power ráadásul azt is bejelentette, hogy a következő 4 évben terveik szerint 5,2 milliárd fontos, azaz mintegy 2000 milliárd forintos forrást rendelnének el a közel 3000 megawatt új termelőkapacitás felállítására.

A Scottish Power a spanyol energetikai óriás, az Iberdrola tulajdonában van. Ennek elnöke, Ignacio Galan megerősítette, hogy a vállalatcsoport tartja magát a tervéhez, miszerint a termeléshez kapcsolódó emisszió mértékét 2020-ra 30 százalékkal vágnák meg, 2050-re pedig teljesen karbonsemlegessé válna a tevékenységük.

Neked ajánljuk
Los Angeles elképesztően olcsón veheti az áramot Megújulórekord: több áramot termeltek a skótok, mint amennyit elhasználtak USA: a szénerőművek szövetségi tiltása megszüntetve Az egyre extrémebb időjárás első áldozatává lehet egy amerikai kisváros Az az igazi, amikor a pedagógusok is játszva tanulnak
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam