2019. május 20., Bernát, Felícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Műszaki hiba miatt leállították a paksi atomerőmű 2. blokkját

Október 20-án, délután műszaki hiba miatt le kellett állítani a paksi atomerőmű 2. blokkját – írta közleményében az Országos Atomenergia Hivatal, kiemelve: a létesítmény biztonsági szintje nem sérült. 

A szakemberek a műszaki hiba javításán dolgoznak, a munkálatokat és az azt követő ellenőrzéseket követően lehet a blokkot újra névleges teljesítményre felterhelni.

A 2. blokkon a javítás végrehajtásához szükséges leterhelést és lehűtést a személyzet az üzemeltetési feltételek és korlátok maradéktalan betartása mellett hajtotta végre, ennek megfelelően

a létesítmény biztonsági szintje nem csökkent.

Az Országos Atomenergia Hivatal közleményében kitért arra is, hogy folyamatosan felügyelik a blokk állapotát.

A paksi atomerőmű Fotó: atomeromu.hu

„A Paksi Atomerőmű mindenkor a biztonsági előírások maximális betartásával végzi feladatait. Előírásainknak megfelelően minden biztonsági berendezésből három van, melyek közül bármelyik egyedül is képes ellátni az adott biztonsági funkciót, ugyanakkor a szabályaink szerint, ha egy biztonsági rendszer üzemképtelenné válik, akkor 24 órán belül meg kell javítanunk, ellenkező esetben – hiába van még két teljes értékű, működő rendszer – le kell állítanunk az adott blokkot” – olvasható az atomenergia.hu oldalán. Mint írják, a hiba elhárítása megkezdődött, várhatóan október 31-én áll újra névleges teljesítményre a 2. blokk.

Neked ajánljuk
Atomenergia a klímavédelemben Atomenergia a klímavédelemben A földrengés miatt süllyed Szamoa? Jelentős változásra készül a hazai agrárium Az IKEA komolyan veszi a körkörös gazdaságot
Tovább a forrásra: haea.gov.hu
Vissza
Hírfolyam