Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 8., Dénes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Óriási napelemes beruházás indul Kiskunfélegyházán

Éves szinten 10 millió forint nagyságrendű megtakarítást ér el a város azzal a mintegy 400 millió forint értékű beruházással, amelynek keretében napelem kerül az önkormányzat huszonhat intézményére. 

A jelenleg is zajló energetikai beruházás a megyei önkormányzattal kötött konzorciumi együttműködésben valósul meg. Ezzel Kiskunfélegyháza is részesévé válik annak az országos folyamatnak, amit a szakemberek „napelem-forradalomként” emlegetnek.

Csányi József polgármester a felegyhazikozlony.hu-t arról tájékoztatta, hogy a 400 millió forintos támogatásból 626 kilowatt teljesítményű napelemrendszert telepítenek, összesen huszonhat középületi ingatlanra. A tervek szerint az ebből keletkező megtakarítás egy megújuló energiaalap részét képezi majd a város költségvetésében, amiből további napelemes beruházások lesznek a városban.

Kiskunfélegyházát is elérte a napelem-forradalom Fotó: Freepik

„A mostani projekt jól illeszkedik abba a folyamatba, ami megjelent már többek között a közvilágítás korszerűsítésében, a zöldfelületek folyamatos bővítésében, az energiatakarékos megoldások tudatos keresésében. Termálvízzel fűtjük az uszodát, magas szintű hőtechnikai megoldásokat választottunk a ravatalozó és az új óvoda terveztetésénél is. A mostani projekt jelentős megtakarítást hoz a városi fenntartású intézmények esetében, de komoly összeget tudunk ezzel megspórolni az iskolák számára is, amit a jobb színvonalú oktatásra lehet fordítani” – hangsúlyozta a polgármester.

Csányi József azt is elárulta, hogy keresik a megoldást egy a távfűtéshez kapcsolódó biomassza-erőmű építésére is. Az önkormányzat azt szeretné elérni, hogy a városi távfűtéshez földgáz helyett megújuló zöldenergiát használjanak.

Neked ajánljuk
Egyre több békési háztetőn van napelem Napelemet a kutyaházra? A kínai napelempiac is a koronavírus áldozata lesz? Támogassuk bátran a boldog(abb) csirkéket Járványban sem kell az egyszer használatos eszközök felé fordulni
Tovább a forrásra: felegyhazikozlony.hu
Vissza
Hírfolyam