2020. június 6., Cintia, Norbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hazánkat is elérte a napelemláz

Újabb gigantikus méretű naperőmű épül hazánkban: a kínai székhelyű Unisun Energy Group 11,6 megawattos naperőművet épít Tiszaszőlősön, ahol a tervek szerint később több fázisban, legalább 50 MW-ra bővülhet a fotovoltaikus kapacitás.

Nemrég itt számoltunk be arról, hogy már üzemel hazánk legnagyobb naperőműve, amely közel 9000 háztartást láthat el tiszta energiával. Most ismét nagy beruházásról érkezett hír: ezúttal a Tisza-tó mellett kap helyet egy újabb naperőmű.

„Magyarország egyike az EU napenergia-kulcspiacainak, kétségtelenül jelentős bővülési potenciállal” – mondta Yisha He, az Unisun elnöke. A társaság közleményében hangsúlyozza,

Magyarország különlegesen jó adottságokkal rendelkezik, bőséges, éves átlagban 2000 órát kitevő napsütéssel.

Újabb nagy naperőmű épül Magyarországon Fotó: Pixabay

A kínai társaság egyébként világszerte összességében több mint 1 GW-nyi fotovoltaikus projektben vesz részt, és meglehetősen agresszív terjeszkedést tervez Európában.

A tiszaszőlősi naperőmű termelését a kötelező átvételi (KÁT) rendszer keretében fogják értékesíteni, ehhez a projekt már rendelkezik a szükséges engedéllyel. 

Neked ajánljuk
Az EU-ban az áram több mint fele klímabarát volt tavaly A hazai áramtermelés 70 százaléka karbonmentes volt áprilisban Megtévesztéssel csalogatja a méheket a piros madársisak Fordító önkéntesek segítik a koraszülött-ellátást járványhelyzetben Különleges kétfejű kígyót találtak Indiában (videókkal)
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam