2021. július 30., Judit, Xénia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hazánkat is elérte a napelemláz

Újabb gigantikus méretű naperőmű épül hazánkban: a kínai székhelyű Unisun Energy Group 11,6 megawattos naperőművet épít Tiszaszőlősön, ahol a tervek szerint később több fázisban, legalább 50 MW-ra bővülhet a fotovoltaikus kapacitás.

Nemrég itt számoltunk be arról, hogy már üzemel hazánk legnagyobb naperőműve, amely közel 9000 háztartást láthat el tiszta energiával. Most ismét nagy beruházásról érkezett hír: ezúttal a Tisza-tó mellett kap helyet egy újabb naperőmű.

„Magyarország egyike az EU napenergia-kulcspiacainak, kétségtelenül jelentős bővülési potenciállal” – mondta Yisha He, az Unisun elnöke. A társaság közleményében hangsúlyozza,

Magyarország különlegesen jó adottságokkal rendelkezik, bőséges, éves átlagban 2000 órát kitevő napsütéssel.

Újabb nagy naperőmű épül Magyarországon Fotó: Pixabay

A kínai társaság egyébként világszerte összességében több mint 1 GW-nyi fotovoltaikus projektben vesz részt, és meglehetősen agresszív terjeszkedést tervez Európában.

A tiszaszőlősi naperőmű termelését a kötelező átvételi (KÁT) rendszer keretében fogják értékesíteni, ehhez a projekt már rendelkezik a szükséges engedéllyel. 

Neked ajánljuk
Miből mennyi energiát termel Magyarország? Kína a valóságban próbálja tesztelni, mennyi kisméretű naperőmű kell a rendszerbe A Vértesben is megújult egy ökoturisztikai központ és turistaház A kanadai hőhullámok ismét bebizonyították, hogy egyre gyorsuló felmelegedéssel kell számolnunk Kirívó a szárazság: szörnyű homokvihar falta fel az ősi kínai várost a Góbi sivatag szélén
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam