2019. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Gigantikus energiatárolók épülnek Kaliforniában

Jóváhagyta a kaliforniai közműszolgáltatásokért felelős hatóság a PG&E energetikai vállalat által idén nyáron benyújtott javaslatot, mely négy energiatároló megépítésének terveit tartalmazza Kaliforniában. A lítiumionos berendezések  három gázturbinás csúcserőmű működését válthatják ki.

A négy kaliforniai erőmű közül kettő akkora méretű, hogy a jelenlegi legnagyobbnál, a Tesla délausztrál 100 MW/129 MWh-s akkumulátoránál is hatalmasabb, így amikor 2020 végére elkészülnek, új rekordert írhatunk be a történelemkönyvekbe.

A Dynegy egy 300 MW-os akkumulátort telepít a kaliforniai Moss Landingbe, amely 4 óra működés mellett 1200 MWh elektromos árammal járul hozzá a hálózat stabilizációjához. Egy hajszálnyival kisebb a Tesla által épített gigaaksi, mely 182,5 MW teljesítménnyel áll szolgálatba, amely szintén négyórás működési idő mellett 730 MWh-nyi energiát jelent.

A kaliforniai energiatárolók a Tesla kapacitásával vetekednek  Fotó: Tesla

A PG&E által korábban kiadott dokumentumokban arra is kitértek, hogy a Tesla akkumulátora a későbbiekben akár 1,1 GWh-nyi elektromosságot is eltárolhat, amely körülbelül annyi, mint amit a vállalat által eddig letelepített ipari energiatárolók együttesen biztosítani tudnak.

Neked ajánljuk
150 évből az utolsó öt volt a legmelegebb Nem kell levágni a marhákat a Föld megmentése érdekében Valódi lépésekre számíthatunk az öntözésfejlesztésben? 5 gyógynövény a máj és az epe tisztítására Húszéves a hortobágyi Madárkórház Alapítvány (videóval)
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam