2019. július 20., Illés
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ez a fűtési módszer mérsékelheti a budapesti szmogot

A fővárosban autózók jó pár hete kerülgetik a munkagödröket az Erzsébet híd környékén, ahol éppen a belváros felé tartó új távhővezetéket fektetik le. Az átmeneti kényelmetlenség eredményeként azonban a pesti belváros levegőszennyezettsége biztosan csökkenni fog.

Valkó Dávid, az OTP Ingatlanpont vezető elemzője szerint az ingatlanpiacon  a környezettudatosság, a fenntartható energiaforrások használata nagyon fontos szemponttá vált. A távhő mellett ilyennek számít az ugyancsak egyre elterjedtebb hőszivattyús fűtési megoldás is.

A jövőben már egyre inkább csak olyan házak épülhetnek, amelyek nem terhelik hő és égéstermék kibocsátásával a környezetüket 

– emelte ki a szakember. 

A távhő nemcsak az ingatlanok árát emeli, a szén-dioxid-kibocsátást azonban mérsékli Fotó: Pixabay

A távfűtés előnye egyebek mellett, hogy helyben nem növeli a légszennyezettséget – sőt, a korszerű erőműveknél kialakított szűrők révén összességében is csökkentik a szennyezőanyag-kibocsátást. Az új, biomassza-, valamint hulladékégetésen alapuló hőerőművek belépése után pedig nulla közelébe kerül a levegőbe kibocsátott szennyező anyagok aránya.

Neked ajánljuk
Budapesten egyre nagyobb teret nyer magának a távhő Budapesten egyre nagyobb teret nyer magának a távhő Elindult a visszaszámlálás: 100 nap múlva kezdődik a Budapesti Víz Világtalálkozó 2019 Tudja, mennyi mindenre jó az erdei szederlevél? Riasztó kép a bébiételekről – a WHO inkább az anyatejet ajánlja
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam