2019. június 19., Gyárfás
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hazánkat is eláraszthatják a napelemek

Az új támogatási rendszernek köszönhetően a források jobban hasznosulhatnak, és az eddiginél több napelemes projekt valósulhat meg a kormány várakozása szerint – mondta Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energiaügyért és klímapolitikáért felelős államtitkára.

Kaderják Péter a DLA Piper szakmai konferenciáján kijelentette: a korábbi támogatási rendszer, a KÁT (kötelező átvételi tarifa) túlfinanszírozott, hiszen a napelemes rendszerek kiépítése lényegesen olcsóbb lett néhány év alatt.

A költségcsökkenést a napelemes rendszerek létesítésének támogatásában is érvényesíteni kell – tette hozzá.

Az MVM Hungarowind Kft. 10 MW kapacitású, pécsi fotovoltaikus, napelemes erőműve Fotó: MTI/Sóki Tamás

Magyarországon egyébként egyre több naperőmű épül: nemrég itt számoltunk  be arról, hogy már üzemel hazánk legnagyobb naperőműve, amely közel 9000 háztartást láthat el tiszta energiával, de időközben Tiszaszőlősön is gigaberuházás vette kezdetét (erről itt írtunk bővebben), ahol a tervek szerint később több fázisban, legalább 50 MW-ra bővülhet a fotovoltaikus kapacitás.

Neked ajánljuk
Történelmi lépést tett a Facebook Lendületet vettek a megújuló beruházások Itt vannak ám a vízen lebegő naperőművek is! Az öntözésfejlesztés az agrárium egyik fő kihívása Mi lenne, ha Európában mindenki mosogatógépre váltana?
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam