2019. május 22., Júlia, Rita
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kulisszatitkok: így készülnek a Tesla napelemek

A Tesla nemcsak villanyautókat, de napelemeket is gyárt. A márka most bepillantást engedett  a Gigafactroy 2-be, ahol 112 000 négyzetméteren  a Panasonickal közösen állítják elő a szolárpaneleket. Videón mutatjuk a kulisszatitkokat. 

A Tesla nevadai gigagyárában zajló munkálatok szinte állandóan a média figyelmét élvezhetik, hiszen az autógyártó a Panasonickal közösen itt termeli az elektromos autóiba kerülő akkumulátorcellákat.

A vállalat azonban New York államban egy másik létesítményben is aktívan tevékenykedik: az USA legnagyobb napelem-telepítő vállalkozásának, a Solar Citynek a felvásárlásával megszerzett közel 112 000 négyzetméter területű Gigafactory 2-ben a Tesla szintén ázsiai partnerével együttműködve napelemek gyártását végzi.

Most egy videót is közzétettek a különleges szolárpanelek születéséről:

Neked ajánljuk
A Tesla riválisára akadt a magyar napelemes tetőcserépben Óriási kínai beruházás valósulhat meg Magyarországon Jövőre jöhetnek az önvezető Tesla taxik A műanyag zacskók azonnali betiltását sürgeti a német fejlesztési miniszter Lefotózták az első tisztán elektromos Škodát
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam