2020. május 29., Magdolna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Bővíti magyarországi piacát a Photon

Az amszterdami székhelyű Photon Energy N.V. magyarországi üzemeltetési és karbantartási leányvállalata 15 évre szóló megállapodást írt alá 28 darab, Monor környékén jelenleg épülő, 15,3 MWp termelési kapacitású naperőmű üzemeltetésére és karbantartására.

A megállapodás a cégcsoport Magyarországi naperőmű-üzemeltetési és -karbantartási (O&M) üzletágát 26,8 MWp kapacitásúra növeli, ezáltal Magyarország lesz a cégcsoport második legnagyobb üzemeltetési és karbantartási piaca. 


Fotó: pexels.com

A magyar leányvállalat, a Photon Energy Operations HU Kft. által üzemeltetendő 28 naperőmű Monorierdőn épül, és várhatóan 2019 első negyedévének végétől működnek majd. A Photon Energy továbbá nyolc saját tulajdonú naperőmű építését is tervezi a területen 2019 közepére.

Georg Hotar, a Photon Energy vezérigazgatója szerint

a szerződés komoly bizonyíték arra, hogy a magyar piacban jelentős növekedési potenciál van az üzemeltetési és karbantartási üzletág számára,

és elmondása szerint erősen motiváltak arra, hogy Csehországhoz hasonlóan Magyarországon is megszerezzék a piacvezető pozíciót.

A napenergia-megoldásokat és -szolgáltatásokat (berendezések felügyeletét, teljesítménykezelést, valamint megelőző és korrekciós karbantartást) nyújtó amszterdami székhelyű Photon Energy N.V. 2008-as alapítása óta két kontinensen 50 MWp-t meghaladó teljesítményű naperőművet épített és helyezett üzembe, valamint más projektekhez is biztosította a technológiát. A társaság O&M divíziója összesen több mint 230 MWp teljesítményű erőmű üzemeltetési és karbantartási feladatait biztosítja világszerte.

Neked ajánljuk
Látta már a világ megújulóenergia-térképét? Több mint 35 milliárd liter szennyvizet engedett a tengerbe Koppenhága Természetbúvár-táborra várja a gyerekeket a Magyar Természettudományi Múzeum Egyszerűsödnek a technikák, sokasodnak a zöldtetők Csilipaprika: a hosszú élet kulcsa?
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam