2019. június 16., Jusztin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Gombamód szaporodnak a hazai áramkutak

Több országban is telepítene elektromos töltőpontokat a CEZ energetikai vállalatcsoport. A társaság első ütemben a cseh piacra fókuszál, majd ott  is bővíteni kívánja a hálózatát, ahol már jelen van: Lengyelországban, Szlovákiában, Bulgáriában, Romániában és Magyarországon.

Magyarországon 2020-ig a jelenlegi, alig több mint 3100-ról 30 ezerre nőhet a forgalomba helyezett elektromos járművek száma. A CEZ tiszta technológiák divíziójának vezetője, Tomas Chmelik becslése szerint 2020-ra 10 ezerre, 2030-ra pedig 250 ezerre bővülhet a csehországi elektromosjármű-park. A CEZ 2019 végéig több mint megkétszerezné, és több mint 150-re bővítené csehországi e-töltő hálózatát.

Még könnyebb lesz villanyautóval közlekedni Fotó: Pixabay

A Mol-nak is nagy tervei vannak 

A MOL 2020 végéig akár 30 millió eurót invesztálna e-töltők telepítésébe a régióban, amelynek keretében akár 700 töltőállomást is létrehozna Magyarországon, Romániában, Horvátországban, Szlovéniában, Szlovákiában és a Cseh Köztársaságban.  

„A szabályozási környezet és a fogyasztói szokások változása miatt arra a következtetésre jutottunk, hogy a fosszilis üzemanyagpiac megváltozik a következő évtizedben, ami jelentős hatással lesz a hagyományos olaj- és gázüzletre” 

– fogalmazott Ratatics Péter, a fogyasztói szolgáltatások ügyvezető igazgatója, a MOL Magyarország operatív működéséért felelős ügyvezető igazgatója.

A Mol egyébként a német E.ON-nal, a horvát HEP-pel, a szlovén Petrollal, a BMW-vel és a Nissan magyarországi egységével együtt egy EU által támogatott nemzetközi e-töltő-telepítési projektben is részt vesz (NEXT-E), amelynek keretében 252 darab gyorstöltőt telepítenek Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Horvátországban, Szlovéniában és Romániában.

Neked ajánljuk
Mi lenne, ha minden autót tisztán elektromosra cserélnének? Mi lenne, ha minden autót tisztán elektromosra cserélnének? Már Magyarországon is elérhető a villámgyors villanyautó-töltő Hatalmas napelempark épült Szabolcsban Ahol a plasztik már potyautas sem lehet
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam