2021. november 27., Virgil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Gombamód szaporodnak a hazai áramkutak

Több országban is telepítene elektromos töltőpontokat a CEZ energetikai vállalatcsoport. A társaság első ütemben a cseh piacra fókuszál, majd ott  is bővíteni kívánja a hálózatát, ahol már jelen van: Lengyelországban, Szlovákiában, Bulgáriában, Romániában és Magyarországon.

Magyarországon 2020-ig a jelenlegi, alig több mint 3100-ról 30 ezerre nőhet a forgalomba helyezett elektromos járművek száma. A CEZ tiszta technológiák divíziójának vezetője, Tomas Chmelik becslése szerint 2020-ra 10 ezerre, 2030-ra pedig 250 ezerre bővülhet a csehországi elektromosjármű-park. A CEZ 2019 végéig több mint megkétszerezné, és több mint 150-re bővítené csehországi e-töltő hálózatát.

Még könnyebb lesz villanyautóval közlekedni Fotó: Pixabay

A Mol-nak is nagy tervei vannak 

A MOL 2020 végéig akár 30 millió eurót invesztálna e-töltők telepítésébe a régióban, amelynek keretében akár 700 töltőállomást is létrehozna Magyarországon, Romániában, Horvátországban, Szlovéniában, Szlovákiában és a Cseh Köztársaságban.  

„A szabályozási környezet és a fogyasztói szokások változása miatt arra a következtetésre jutottunk, hogy a fosszilis üzemanyagpiac megváltozik a következő évtizedben, ami jelentős hatással lesz a hagyományos olaj- és gázüzletre” 

– fogalmazott Ratatics Péter, a fogyasztói szolgáltatások ügyvezető igazgatója, a MOL Magyarország operatív működéséért felelős ügyvezető igazgatója.

A Mol egyébként a német E.ON-nal, a horvát HEP-pel, a szlovén Petrollal, a BMW-vel és a Nissan magyarországi egységével együtt egy EU által támogatott nemzetközi e-töltő-telepítési projektben is részt vesz (NEXT-E), amelynek keretében 252 darab gyorstöltőt telepítenek Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Horvátországban, Szlovéniában és Romániában.

Neked ajánljuk
Zöld irányok az európai közlekedésben Elválnak a felmelegedés miatt a hűségükről ismert albatroszpárok? (videóval) Új eszköz segíti a természet helyreállításán fáradozókat A Tisza teljes hosszában feltérképezte a szeméthelyzetet a PET Kupa Kína globális éllovas a napenergiás kapacitások telepítésében
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam