2020. augusztus 4., Dominika, Domonkos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Történelmi rekordot döntött az áramfogyasztásunk

December 6-án ismét rekordot döntött az áramfogyasztásunk. A MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. hitelesített adatai szerint a hazai rendszer terhelése elérte a 6843 megawattot.

A MAVIR közleményében azt írja, hogy az előrejelzések alapján prognosztizálható volt, hogy megdől az eddigi, 6825 MW-os rendszerterhelési történelmi rekord, melyet idén március 2-án és november 29-én mértek. 

Ez 2018. december 6-án a délutáni időszakban be is következett, a bruttó negyedórás átlag rendszerterhelés értéke a hitelesített adatok szerint elérte a mintegy 6843 MW-t.

Az 1955 óta rendelkezésre álló adatok alapján ennél magasabb negyedórás átlag csúcsértékre még nem volt példa.

Egy átlagos téli hétköznapon a csúcsidei rendszerterhelés általában 6000-6600 MW között változik.

Ismét rekordot döntött az áramfogyasztásunk Fotó: Pixabay

A téli felkészülés során – különösen a 2017-es rendkívüli hideg tapasztalatai alapján – a MAVIR a villamosenergia-rendszer többi szereplőjével együtt már korábban megtette a szükséges lépéseket nem csupán a hideg, hanem más szélsőséges időjárási viszonyok kezelésére is.

Neked ajánljuk
Mi lesz a napelem által megtermelt felesleges árammal? Süli János: az atomerőmű-építés Magyarország érdeke Forradalmi újdonság: itt a hibrid napenergia-konverter A számok tükrében: beszédes infografikák a hazai megújuló energiáról Ne hagyjuk elfolyni!
Tovább a forrásra: mavir.hu
Vissza
Hírfolyam