2022. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Mikulás otthona is kizöldült

A Sharp Energy Solutions 135 fotovoltaikus (PV) panelt helyezett el a lappföldi Rovaniemiben található SantaPark Arctic Worldben, a Mikulás észak-finnországi hivatalos városában. A napenergia-megoldásnak köszönhetően naponta több száz kilogramm szén-dioxidot takarítanak meg, segítve megőrizni a törékeny sarkvidéki környezetet a jövő generációinak.

A karácsonyi hangulatot kereső, több mint 70 különböző országból érkező 100 000 vendégnek a SantaPark Arctic World számos izgalmas élményt kínál. Ugyanakkor a klímaváltozás jelentette globális hőmérséklet-emelkedés egyre nagyobb veszélyt jelent az Északi-sarkvidék természeti értékeire, sőt a finn meteorológiai intézet szerint az elkövetkező 100 évben a hó drámai csökkenése várható.

Az Északi-sarkvidék szívében elhelyezkedő Arctic Treehouse Hotel luxusélményeket kínál vendégeinek a helyi lappföldi hagyományok és a modern skandináv dizájn ötvözésével Fotó: arctictreehousehotel.com

A fenntartható és felelősségteljes fejlesztés kiemelten fontos a SantaPark Arctic World számára,

a Sharp napelemek geotermikus fűtéssel együtt történő használata környezetbarát megoldást jelent az Arctic Treehouse Hotelnek, és egyúttal garantálja a vendégek maximális kényelmét.

Az Északi-sarkkörön való elhelyezkedésének köszönhetően a SantaPark Arctic Worldben évente 52 napon át nem kel fel a nap, és az év 52 napján nem nyugszik le. Nyár közepén ez azt jelenti, hogy az energiatermelés hetekig tart folyamatosan, miközben a panelek napi 280 kWh teljesítményt generálnak.

A 135 db Sharp NU-RD300 PV panel hotelen történő elhelyezését a PlayGreen úgy tervezte meg, hogy kora reggeltől késő estig maximális energiatermelést biztosítsanak.  Kiválasztásukkor fontos szempont volt, hogy képesek ellenállni az Északi-sarkkörön tapasztalható extrém időjárási körülményeknek is, valamint a kecses, teljesen fekete dizájn illeszkedjen a SantaPark Arctic World prémiummegjelenéséhez.

Mivel a klímaváltozás közvetlen hatással van otthonára, Finnország hivatalos Mikulása nagyon komolyan veszi a környezetvédelmet.

Elmondta: „A karácsony számunkra leginkább egy gondolkodásmód, a másokkal törődés és a szeretet fontosságát jelenti egész évben. Az egymással és a környezettel való törődés kis lépésekkel kezdődik, és azzal, hogy helyes döntéseket hozzunk egy jobb és biztonságosabb környezet érdekében mindenki számára.”

Neked ajánljuk
Hosszú idő után újra tartósan csökkenni látszik a napelem ára Szlovénia döntött: 2033-ig kivezetik a szenet Mikulásfalva a gyönyörű Lappföldön (videó) A Stellantis mostantól csak elektromos hajtással kínálja a kisbuszait és nagy autóit Óriási jéghalkolóniára bukkantak a Weddell-tengerben (videóval)
Tovább a forrásra: mmonline.hu
Vissza
Hírfolyam