2021. december 2., Melinda, Vivien
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Energetikai erővonalak egyensúlya: ez történt a BEST-en

A megújuló és nukleáris energia megfelelő egyensúlya, a fenntartható energiagazdálkodás, az alternatív földgázforrás megoldásai, valamint a tiszta jövő a legfontosabb kérdések a régiónkban – derül ki az NRGreportnak Pánczél Andreával, a Budapest Energy Summit (BEST) 2018 konferencia főszervezőjével készült interjújából. 

Idén 28 országból 80 előadó és több mint 300 résztvevő volt jelen a 3,5 napos rendezvényen, melyen a közép-kelet-európai országok képviselői mellett az iparág legjelentősebb amerikai, orosz, brit, közel-keleti, dél-amerikai vezetői is részt vettek – mondta el Páncél Andrea.

A Budapest Energy Summit (BEST) 2018 konferencia számos témakört érintett az LNG-től kezdve a megújuló energiáig. Arra a kérdésre, mit tart az energetika ma legfontosabb kérdésének, legnagyobb kihívásának, a rendezvény főszervezője kifejtette: „Az energetika fejlődésének iránya óriási hatással van arra, hogy milyen életük lesz az unokáinknak és az ő gyerekeiknek.

A fő kérdés tehát az, hogy a jelenlegi energiapolitikai és energetikai vezetők képesek lesznek-e meghozni azokat a sokszor fájdalmas döntéseket, amelyek biztosítják a fenntartható jövőt mindannyiunk számára.

Pánczél Andrea, a Budapest Energy Summit (BEST) főszervezője Fotó: White Paper Consulting

Persze óriási kérdés, hogy ki és milyen módon finanszírozza ezt az átalakulást.”

A BEST-en idén egy egész napot szenteltek a tiszta energiának, és egy másikat az innovációnak, hisz mindkettőnek fontos szerepe van a fenntartható energiagazdálkodásban – olvasható az interjúban.

Arra válaszolva, valóban létezik-e még genderkérdés a nagyvállalatoknál, Pánczél Andrea elmondta, elkészült a Women in Energy Egyesület és a Boston Consulting Group közös, 10 ország legjelentősebb energetikai vállalatainál elvégzett kutatása a nők szerepvállalásáról az iparágban. A végeredmény megmutatta, hogy ezeknél a cégeknél a nők aránya 26%, a vezető pozícióban lévő nők aránya pedig 17%. A fontos döntésekben tehát, melyek alapvetően befolyásolják mindannyiunk életét, nagyon kevés nő vesz részt.

Pánczél Andrea szerint a cél egyértelmű, növelni kell a nők arányát az energetikai iparágban, hogy a jövőnkről szóló döntéseket ne csak férfiak hozzák, és kiegyensúlyozottak, hatékonyabbak legyenek a vezetői testületek. 

Az interjú az NRGreport weboldalán olvasható.

Neked ajánljuk
Egy cégalapításra vár az Északi Áramlat 2 Idén a fenntarthatósági expó részeként került megrendezésre a Zöld Pénzügyi Konferencia Rendkívül népszerű a Hulladékvadász alkalmazás Lyon fenntarthatósági megfontolásokból betiltja a vendéglátóhelyek teraszainak fűtését Komolyabban kéne vennünk a tengeri műanyagszállítás kockázatait
Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam