2019. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Vajdaságban épít szélfarmot a MET

Egy 100 MW-os szélfarm közös építéséről kötött megállapodást a szerb NIS és a MET-csoport – a létesítmény a Vajdaságban kap helyet, és várhatóan 2020-ban helyezik üzembe. 

Kirill Tyurdenev, a NIS vezérigazgatója a szélfarmmal kapcsolatban elmondta, a NIS mintegy 140 millió eurót tervez beruházni a vajdasági Zichyfalván megvalósuló projektbe. A NIS és a MET-csoport megállapodása értelmében a közös fejlesztést követően mindkét vállalat 50 százalékos részesedéssel fog rendelkezni a szélfarmban.

A Vajdaságban kap majd helyet a szélfarm Fotó: Pixabay

„A társaság a környező országokban több megújuló energiás beruházási lehetőséget vizsgál, és a napenergia mellett a szélenergiában is lát lehetőséget,

amit a viszonylag könnyű kezelhetőség, a technológia könnyű skálázhatósága is támogat” – emelte ki Horváth Péter, a MET Dunai Solar Park Kft. ügyvezetője, a MET Power üzletfejlesztési igazgatója.

Neked ajánljuk
2020-ig 100 százalékban tiszta energiára állna át Kenya Új feladat vár az olajszállító hajókra? Szélerőmű, napenergia és biomassza: így csökkenthetik költségeiket a magyar gazdák Egy egész gyár is lehet karbonsemleges Zéróemissziós taxi a levegőben
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam