2021. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A flamand kormány eurómilliókkal támogatja a lebegő napelemeket

Miután tavaly októberben két projektre 2 millió eurót biztosítottak, Flandria kormánya most újabb hat lebegő napelemes projektet támogatna. Az új létesítmények összesített kapacitása 11,1 MW.

Bart Tommelein, Flandria belgiumi régiójának energiaügyi minisztere jelentette be, hogy Flandria kormánya újabb hat, összesen 11,1 MW kapacitású lebegőnapelem-projektet fog támogatni.

Mint kiderült,

az új projektek összesen 4,1 millió euró összegű állami támogatást kapnak.

A Belgium keleti részében, Limburg tartományban elhelyezkedő Dilsen-Stokkem helyhatóságának közelében három projektet tűztek ki: egy 1,2 MW-os, egy 5 MW-os, és egy 2,5 MW-os  kapacitású lebegő napelemparkot. Ez utóbbit közösségi finanszírozással is támogatták, és azt is vizsgálni kívánják, hogy a lebegő napelemek képesek-e visszafogni az algák szaporodását az ivóvíztározókban.

Lebegő napelemfarm Fotó: Pinterest

A flamand kormány arról is döntött, hogy állami támogatásban részesít egy 1,14 MW-os projektet Belgium kelet-flandriai tartományában, Kallóban. A lebegő erőmű fejlesztésére 436 000 eurós nagyságrendű összeget adnak. „Kísérleti projektként fog zajlani a kikötői dokkban, amelynek célja annak megállapítása, hogy ezek a helyszínek alkalmasak-e a lebegő napelemek számára” – közölte a flamand kormányzat.

Egy másik 1,17 MW-os projektet a belgiumi Antwerp tartomány északi részébe, Wuustwezelbe terveztek. A helyi BBM NV összesen 408 00 eurót biztosított a flamand kormány által elindított projekthez.

A sorban az utolsó, 325 kW-os projekt helyszíne Niel, ugyancsak Antwerpen tartományban, amelyhez fejlesztője, a POM Antwerpen 408 000 eurót különített el.

Neked ajánljuk
Feláldozni a természeti értékeket az egyre több energia megtermelése érdekében? Kína globális éllovas a napenergiás kapacitások telepítésében Tiszta áramot tölthet, aki MOL Plugee töltőt választ A Növekedési Kötvényprogram a megújuló erőművek épülését is segíti Már nem szokatlan, hogy rénszarvasra vadásznak a jegesmedvék? (videóval)
Tovább a forrásra: mnnsz.hu
Vissza
Hírfolyam