2019. január 24., Timót
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hulladékgazdálkodási divíziót indít az Alteo

2019-ben hulladékgazdálkodás divíziót hoz létre az Alteo-csoport. A lépés célja, hogy a társaság tovább bővítse eddigi jelenlétét az energetikai célú hulladékhasznosítási piacon. 

Az új divízió az energiatermelés és energetikai szolgáltatások üzletága keretein belül indul el 2019-ben, és az Alteo tervei szerint

a harmadik profitcenter lesz az energiatermelés, az üzemeltetés és a karbantartás, valamint a vállalkozás és projektfejlesztés divízió mellett. 

Az Alteo zuglói erőműve Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Kifejezetten hulladékhasznosítással az Alteo-csoporton belül eddig csak a Balassagyarmati Biogáz Erőmű Kft. foglalkozott. Mint kiderült, a leányvállalat tevékenységi körébe a hőenergia-termelés, villamosenergia-termelés, valamint hulladékhasznosítás tartozik, amelyet élelmiszeripari és mezőgazdasági hulladékokból, illetve szennyvíziszap-alapanyagokból végez.

Neked ajánljuk
Klímabarát átmenet előtt a hazai energetikai szektor Mennyi megújulót bír el a magyar áramhálózat? Titok Értelmes búcsút veszünk a karácsonyfától Több pénzt költene klímavédelemre és innovációra az Európai Parlament NASA-képek az Aletsch-gleccser olvadásáról
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam