2019. július 22., Magdolna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hulladékgazdálkodási divíziót indít az Alteo

2019-ben hulladékgazdálkodás divíziót hoz létre az Alteo-csoport. A lépés célja, hogy a társaság tovább bővítse eddigi jelenlétét az energetikai célú hulladékhasznosítási piacon. 

Az új divízió az energiatermelés és energetikai szolgáltatások üzletága keretein belül indul el 2019-ben, és az Alteo tervei szerint

a harmadik profitcenter lesz az energiatermelés, az üzemeltetés és a karbantartás, valamint a vállalkozás és projektfejlesztés divízió mellett. 

Az Alteo zuglói erőműve Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Kifejezetten hulladékhasznosítással az Alteo-csoporton belül eddig csak a Balassagyarmati Biogáz Erőmű Kft. foglalkozott. Mint kiderült, a leányvállalat tevékenységi körébe a hőenergia-termelés, villamosenergia-termelés, valamint hulladékhasznosítás tartozik, amelyet élelmiszeripari és mezőgazdasági hulladékokból, illetve szennyvíziszap-alapanyagokból végez.

Neked ajánljuk
Megújuló energia otthonra? Nem csak a napelemek léteznek! Budapesten egyre nagyobb teret nyer magának a távhő USA: a szénerőművek szövetségi tiltása megszüntetve A madarak sincsenek biztonságban a műanyagtól Egyre fontosabb a környezetvédelem a légi utasok számára
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam