2020. június 3., Klotild
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az Orosházi Kórház is munkára fogta a napenergiát

Egyre több egészségügyi intézmény vált megújuló energiaforrásokra. Már az Orosházi Kórház tetejére is felkerültek a szolárpanelek, amelyek nemcsak a szén-dioxid-kibocsátás mérséklésében segítenek, de több millió forinttal csökkentik a kiadásokat is. 

Mintegy 130 millió forint vissza nem térítendő európai uniós forrásból épült ki fotovoltaikus rendszer az Orosházi Kórházban – idézi az Orosházi Kórház közleményét a behir.hu.

A kórház hatemeletes főépületének lapos tetőszerkezete kiváló helyet biztosított a naperőmű telepítéséhez. Az elmúlt hónapokban a kivitelező mintegy 780 db napcellát telepített a főépület, a krónikus osztály és a szakrendelő tetejére, amely összesen 202,5 kWp teljesítmény leadására képes.

Rengeteget spórolhat a kórház a napenergiának köszönhetően Fotó: Facebook/Orosházi Kórház

„A rendszer nagy előnye, hogy nem közvetlen napsugárzással, hanem napfénnyel működik, ami borult időben is lehetővé teszi az energiatermelést. A fejlesztésnek köszönhetően éves szinten akár több millió forintos áramköltség-megtakarítás várható, ami további fejlesztésekre is lehetőséget adhat” – mondta dr. Duray Gergő. A főigazgató kiemelte, az intézmény büszke arra, hogy hozzájárulhatnak a környezetterhelés csökkentéséhez, és a fenntarthatóság jegyében további környezettudatos megoldások előkészítésén is dolgoznak.

Neked ajánljuk
Napelemgyár épül Kecskeméten 2019-ben 1 millió napelemet telepítettek az Ikea-áruházak tetejére Egyelőre nem megoldott a napelemek újrahasznosítása Önkéntes tűzoltók segítettek Letenyén Az internetre költözik a zöldülők vására
Tovább a forrásra: behir.hu
Vissza
Hírfolyam