2019. február 18., Bernadett
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az Orosházi Kórház is munkára fogta a napenergiát

Egyre több egészségügyi intézmény vált megújuló energiaforrásokra. Már az Orosházi Kórház tetejére is felkerültek a szolárpanelek, amelyek nemcsak a szén-dioxid-kibocsátás mérséklésében segítenek, de több millió forinttal csökkentik a kiadásokat is. 

Mintegy 130 millió forint vissza nem térítendő európai uniós forrásból épült ki fotovoltaikus rendszer az Orosházi Kórházban – idézi az Orosházi Kórház közleményét a behir.hu.

A kórház hatemeletes főépületének lapos tetőszerkezete kiváló helyet biztosított a naperőmű telepítéséhez. Az elmúlt hónapokban a kivitelező mintegy 780 db napcellát telepített a főépület, a krónikus osztály és a szakrendelő tetejére, amely összesen 202,5 kWp teljesítmény leadására képes.

Rengeteget spórolhat a kórház a napenergiának köszönhetően Fotó: Facebook/Orosházi Kórház

„A rendszer nagy előnye, hogy nem közvetlen napsugárzással, hanem napfénnyel működik, ami borult időben is lehetővé teszi az energiatermelést. A fejlesztésnek köszönhetően éves szinten akár több millió forintos áramköltség-megtakarítás várható, ami további fejlesztésekre is lehetőséget adhat” – mondta dr. Duray Gergő. A főigazgató kiemelte, az intézmény büszke arra, hogy hozzájárulhatnak a környezetterhelés csökkentéséhez, és a fenntarthatóság jegyében további környezettudatos megoldások előkészítésén is dolgoznak.

Neked ajánljuk
Szarvason több önkormányzati épület is napelemet kapott Óriási napenergia-rekord Németországban Mi vár a napenergiára 2019-ben? Feltalálták a 4 milliwattos zászlót Újra energiakövetek kerestetnek
Tovább a forrásra: behir.hu
Vissza
Hírfolyam