2019. augusztus 24., Bertalan
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Íme a metropolisz, ahol minden közintézmény megújuló energiával működik

A megújuló energia sikere világszerte felívelőben van: ezt jól példázza az is, hogy szinte minden hétre jut valamilyen megújulórekord. Ezúttal Melbourne hívta fel magára a figyelmet azzal, hogy közintézményei már lényegében csak tiszta energiával működnek.

Melbourne város önkormányzata (a városi tanács) idén január 1-jén valamennyi intézményét megújuló energiára kapcsolta át. 

„Igen remek újévi ajándék az, hogy immár száz százalékban megújuló energiákkal működünk” – mondta Arron Wood, a város helyettes polgármestere.

Mint kiderült, a metropolisz energiahatékonyabb változatokra cseréli a mintegy 12 ezer köztéri lámpáját. Csak ezzel az egy lépéssel

a város több mint 1 millió dolláros megtakarítást érhet el évente az energiaszámlán.

A köztéri világítás mellett a könyvtárak, iskolák, egészségügyi központok is megújuló energiákkal működnek. 

Melbourne mellett Victoria állam is jelentős lépéseket tesz a megújuló fordulat megvalósításáért. A szövetségi állam vezetése célul tűzte ki, hogy 2025-re az energiaigény 40 százalékát megújuló forrásokból elégítsék ki. Az állam területén jelenleg összesen 26 változó névleges teljesítményű szél-, illetve naperőmű termeli az energiát, és további 40 áll kivitelezés alatt.

Neked ajánljuk
Nagy-Britannia átszámítva 1,7 billió forintot költött a fosszilis üzemanyagok kutatására Elkezdődött a Gibárti vízerőmű felújítása A világ egyik legérintetlenebb területe, a Daintree-esőerdő A Camponában mindenkit vár Helen könyvtára Németország után Norvégia is felfüggesztette az erdővédelmi segélyek folyósítását Brazíliának
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam