2022. május 29., Magdolna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Íme a metropolisz, ahol minden közintézmény megújuló energiával működik

A megújuló energia sikere világszerte felívelőben van: ezt jól példázza az is, hogy szinte minden hétre jut valamilyen megújulórekord. Ezúttal Melbourne hívta fel magára a figyelmet azzal, hogy közintézményei már lényegében csak tiszta energiával működnek.

Melbourne város önkormányzata (a városi tanács) idén január 1-jén valamennyi intézményét megújuló energiára kapcsolta át. 

„Igen remek újévi ajándék az, hogy immár száz százalékban megújuló energiákkal működünk” – mondta Arron Wood, a város helyettes polgármestere.

Mint kiderült, a metropolisz energiahatékonyabb változatokra cseréli a mintegy 12 ezer köztéri lámpáját. Csak ezzel az egy lépéssel

a város több mint 1 millió dolláros megtakarítást érhet el évente az energiaszámlán.

A köztéri világítás mellett a könyvtárak, iskolák, egészségügyi központok is megújuló energiákkal működnek. 

Melbourne mellett Victoria állam is jelentős lépéseket tesz a megújuló fordulat megvalósításáért. A szövetségi állam vezetése célul tűzte ki, hogy 2025-re az energiaigény 40 százalékát megújuló forrásokból elégítsék ki. Az állam területén jelenleg összesen 26 változó névleges teljesítményű szél-, illetve naperőmű termeli az energiát, és további 40 áll kivitelezés alatt.

Neked ajánljuk
A BMW magyarországi üzeme teljesen lemond a fosszilis tüzelőanyagokról Országos naperőműboom várható Klímavédelmi sikert ünnepelhet Tasmánia Ennyi energiát termeltünk 2021-ben Északkelet-Európa lesz a kontinens éléskamrája?
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam