2019. szeptember 15., Enikő, Melitta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Olaszország sem akar kimaradni a napenergialázból

Újabb hatalmas napenergia-vásárlás indul Olaszországban. A European Energy ugyanis 12 évre szóló megállapodást kötött az Axpo Italiával. A 300 MW-nyi napelemes projektnek körülbelül a felét Olaszországban fejlesztik.

„A megállapodás időtartama és az abban rögzített ár biztosítja a hitelképességet, amely lehetővé teszi, hogy a folyamatban lévő olasz projektünk jelentős részét megvalósítsuk” – állt a European Energy vezérigazgatójának, Knud Erik Andersennek a sajtóközleményében.

„Projektjeink zömének Puglia és Szicília a központja, míg az olasz projektportfóliónk körülbelül 1 GW-ot tesz ki” – közölte a cég szóvivője a Pv magazine-nal. 

A European Energy az olasz projektekről, az Axpóval biztosítandó energiavásárlási megállapodásokról azt közölte, hogy a körülbelül 150 MW megépítésre kész, egyforma kapacitású, de a fejlesztés különböző fázisaiban járó projektet érint.

Újabb hatalmas napenergia-vásárlási megállapodás Olaszországban Fotó: Freepik

„A napenergia a leggyorsabban terjedő energiaforma, és Olaszország hatalmas potenciállal rendelkező piac, amelyben már megláttuk a nagy lehetőséget” – mondta az Axpo Italia vezérigazgatója, Simone Demarchi.

Az olasz napelempiacon egyre növekvő számban jelentek meg energiavásárlási megállapodások az utóbbi hónapokban, ám a növekedés hajtóerejét továbbra is a tetőre szerelt napelemek jelentik.

„Jelentős élénkülés tapasztalható, elsősorban a napelemszektorban” – értékelte a helyzetet a megújuló energiák olasz elemzője, Gianni Silvestrini, hozzátéve, hogy a hatalmas erőműveket illetően több száz megawattnyi kapacitásra vonatkozóan zajlik az engedélyeztetés folyamata.

Neked ajánljuk
Kína napos oldala Megújuló és megfizethető: beköszöntött az olcsó áram kora Életveszély a Strombolin: 200 kilométeres sebességgel zúdult le a vulkáni ár (videó) David Gilmour: Gitáraukcióval a klímaváltozás ellen Feltalálták a szolármotort
Tovább a forrásra: mnnsz.hu
Vissza
Hírfolyam