2020. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Még 17 naperőmű épülhet hazánkban

Megállapodást kötött a K&H Bank és a Photon Energy magyarországi naperőmű-beruházásainak finanszírozására. A beruházás Fertődön 0,5 MW, Tiszakécskén 5,5 MW, Almásfüzitőn pedig 5,5 MW névleges teljesítményről, összesen 17 naperőmű építéséről és üzemeltetéséről szól.

Az amszterdami székhelyű Photon Energy a Magyarországra 2020-ig építeni tervezett, legalább 50 MWp (névleges megawatt) összteljesítményű naperőműves stratégiája megvalósításába kezdett. Mint kiderült, a K&H Bankkal kötött projektfinanszírozási megállapodás 15 évre szól. 

„Azt látjuk, hogy a jól előkészített projektekkel az elmúlt 2 évben megkeresték a beruházók a bankokat, így a következő 1-1,5 évben ezeknek a beruházásoknak a tömeges megvalósítása következik, ami már nemzetgazdasági szinten is hozzájárul a megújuló energia részarányának növekedéséhez”– mondta Országh Mihály, a bank specializált pénzügyi szolgáltatások igazgatóságának vezetője.

A megállapodásnak köszönhetően 17 új naperőmű épülhet Fotó: Pixabay

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) egy év alatt, 2016. december végéig több mint mint 2000 MWp összteljesítményű napelemes erőművi kérelmet fogadott be. A jelenlegi piaci várakozások szerint ennek akár több mint a fele megvalósulhat 2020-ig.

Neked ajánljuk
Medvét láttak Miskolcon (videóval) A válságkezelésre szánt pénzek tizedéből érdemben tehetnénk a klímaváltozás ellen Zöldülnek a hazai taxik Málnatermesztés a sivatagban? Igen! Az indonéz törzs, ahol mindenkinek kék a szeme (képgaléria)
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam