2019. augusztus 24., Bertalan
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Gondolta volna? A miskolci villanyautó-akkumulátorok geotermikusan fűtött gyárban készülnek

Csehországot és Németországot előzte meg Miskolc a japán akkumulátorgyárért folytatott versenyben. Várhatóan az év második felében kezdődik meg a termelés. Külön érdekesség, hogy a több mint nyolcezer négyzetméter alapterületű gyártócsarnokot geotermikus energiával fűtik majd. 

A GS Yuasa Magyarország Kft. új miskolci üzemcsarnoka Fotó: MTI/Vajda János

A beruházás csaknem 9 milliárd forintba kerül, ezt a kormány 465 millió forint vissza nem térítendő támogatással segíti, az üzem több mint félszáz embert foglalkoztat majd.

Takamura Hirosi ügyvezető igazgató (balra) és Jamamoto Kunikazu, az építő Tsuchiya Hungary Kft. ügyvezetője (jobbra) a GS Yuasa Magyarország Kft. új miskolci üzemcsarnokának bemutatóján Fotó: MTI/Vajda János

Pfliegler Péter alpolgármester a sajtónak kiemelte:

a zöld és smart, azaz okosberuházások sorába jól illeszkedik a japán cég miskolci befektetése.

Egyrészt azért, mert a déli ipari parkban a geotermikus energiát használják fűtésre, másrészt azért, mert az itt készülő lítiumos akkumulátorokat a legkorszerűbb elektromos és hibrid meghajtású személyautókba szerelik majd be.

Takamura Hiroshi, a GS Yuasa Magyarország Kft. ügyvezetője egyebek mellett arról beszélt, hogy Japánon kívül csak Miskolcon készül ilyen akkumulátor, és azért választották a beruházás helyszínéül a borsodi várost, mert jól szervezett az infrastruktúrája, képzettek az itteni szakemberek.

A cég szoros együttműködést tervez a Miskolci Egyetemmel és a helyi iskolákkal, hogy minél több tehetséges és jól képzett dolgozóval tudják bővíteni a csapatukat. Közölte, hogy a tömeggyártás már júliusban elkezdődik, év végére pedig a szállítás is elindulhat a világ minden tájára.

Neked ajánljuk
Nagy-Britannia átszámítva 1,7 billió forintot költött a fosszilis üzemanyagok kutatására Elkezdődött a Gibárti vízerőmű felújítása Ön tudja, hogy melyik országban üzemel a legtöbb elektromosautó-töltő? A Camponában mindenkit vár Helen könyvtára Németország után Norvégia is felfüggesztette az erdővédelmi segélyek folyósítását Brazíliának
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam