2019. április 23., Béla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szarvason több önkormányzati épület is napelemet kapott

Öt szarvasi, önkormányzati tulajdonban lévő épületre telepítettek napelemeket. A  64 millió forintos beruházást európai uniós forrásból sikerült megvalósítani. A projektnek köszönhetően nemcsak a város szén-dioxid-kibocsátása csökken, de rengeteg pénzt is megspórolhat. 

A beruházás keretében a  Vajda Péter Evangélikus Gimnázium mellett két óvodát, egy bölcsődét és a Városi Sportcsarnokot látták el napelemekkel, melyek összteljesítménye 110 kilowatt. A szolárpanelek az érintett épületek jelenlegi éves elektromosenergia-igényének mintegy 98 százalékát fedezhetik.

Babák Mihály polgármester a gimnáziumi napelemek átadásán elmondta, mivel az ingatlan a város tulajdonában van, de az intézmény fenntartója az evangélikus egyház, ezért annak projektje több akadályba is ütközött, sőt kis híján meg is hiúsult.

„A támogató hatóság álláspontja szerit nem járt volna a pénz, mert nem a városnak hozza a hasznot. Az egyház már lemondott a projektről, ekkor vitába szálltunk. Miénk az épület, az itt tanuló diákok városiak és környékbeliek, mint ahogyan az itt dolgozók is.

Egyre nagyobb sikereket könyvelhet el magának a napenergia  Fotó: Pxhere

Amennyiben energiát tudunk megspórolni, akkor az intézményre, az ott tevékenykedőkre is többet lehet fordítani.

A józan érvelést elfogadták, így mégis beruházhattunk” – idézte Babák Mihály szavait a Békés megyei hírportál. 

Neked ajánljuk
Újabb napelempark épül Magyarországon Már üzemel Magyarország legnagyobb naperőműve Európát is meghódíthatják az üvegmentes napelemek Újra eljött a Föld napja Csontsoványan tántorgott be egy jegesmedve egy orosz faluba (videóval)
Tovább a forrásra: beol.hu
Vissza
Hírfolyam