2021. január 28., Karola, Károly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Óriási napelemes beruházásra készül az Elmű

A napelemek és az elektromos töltőpontok piacán 30 százalékos piaci részesedés elérését tűzte ki célul az Elmű-ÉMÁSZ Solutions. A társaság jelenleg több száz megawattos napelempark beruházásáról folytat egyeztetéseket a Fővárosi Vízművekkel, valamint több befektetővel. 

2019-ben komoly változás várható a hazai energiaipar több ágazatában egyebek mellett a napelemrendszerek és az elektromos mobilitás terén. Az Elmű-ÉMÁSZ-csoport ugyanis létrehozta új tagját, a Solutions Kft.-t, amely a cég áram- és gázszolgáltatáson túlmutató tevékenységeit foglalja magában.

Jelenleg közel 1 terawattórányi termelőkapacitás beépítésére adtak ki hatályos engedélyt Magyarországon a naperőművek terén, a Solutions Kft. célja pedig az, hogy ezek megvalósításában 15-30 százalékos részesedést érjen el.

„A társaság négy napelemes projektről tárgyal a Fővárosi Vízművekkel, de több befektetővel is zajlanak egyeztetések további, összesen több száz megawattos napelempark-beruházás megvalósításáról”

– mondta Nagy Zoltán, a Solutions Kft. ügyvezetője, aki szerint tekintélyes növekedés várható ezen a piacon idén és a következő években Magyarországon.

Hatalmas napelemes beruházásra készül az Elmű Fotó: Pixabay

Az ügyvezető hasonló bővülésre számít a hazai piacon az elektromos mobilitás terén is. „2018-ban több mint 100 elektromos töltőállomást telepített az Elmű-ÉMÁSZ és a Solutions Kft. A villannyal hajtott autók száma gyorsabban nő, mint korábban várható volt: 2019–2020 környékén eredetileg 3-5000 elektromos autó megjelenésére számítottunk, ehhez képest már most több mint 10 ezer árammal hajtott gépkocsi fut a magyar utakon” – emelte ki az ügyvezető hozzátéve, hogy ezen a téren is mintegy 30 százalékos részesedést kívánnak elérni. 

Neked ajánljuk
Jövőre is megéri napelemre váltani Tovább zöldül a Harley-Davidson Új napelemek segítik a Nemzetközi Űrállomás munkáját Szolárcserép vagy hagyományos napelem? Folytatódhat az afrikai nagy zöld fal építése
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam