2021. szeptember 26., Jusztina, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már termelnek a komlói naperőművek

A Komló melletti budafai meddőhányón és Dávidföldön összesen 7,5 megawatt kapacitású naperőművet helyeztek üzembe – a helyi önkormányzat tavaly kötötte meg az első megállapodásokat a megújuló létesítmény kiépítéséről; 15 berendezés már megkezdte a termelést. 

Az első négy berendezés 2018 júniusában állt üzembe Dávidföldön, amelyet az év végéig további 11 követett Budafán. „A budafai meddőhányó területeit tartós bérletbe adtuk a naperőműveket építő cégeknek, amelyek akár harminc évig is használhatják.

A már kiépített kapacitásokkal együtt összesen 35 MW-nyi villamos energia termelésére elegendő hely van, ezek a berendezések fokozatosan állnak üzembe.

A teljes napelempark a jövő év végéig fog kiépülni” – mondta a Komlói újságnak Polics József polgármester. 

Termel a komlói napelempark Fotó: komloiujsag.hu

Mint kiderült, a helyi önkormányzat több középület – köztük a városháza és a KBSK-épületek – tetőszerkezetére telepítettek napelemeket az elmúlt években. Ez a program idén is folytatódik: a KBSK sporttelepén lévő futófolyosóra, a hajléktalanszállóra és a város összes óvodájára is a napfényből energiát termelő berendezéseket szerelnek.

Neked ajánljuk
Nyilvános a nagy lakossági napelemes pályázat tervezete, két hétig bárki véleményezheti Nem éri kár a háztartási naperőművet üzemeltetőket Hogyan alakult a háztáji naperőművek száma az utóbbi évtizedben Magyarországon? Még lehet jelentkezni a kéktúrázás napjára Mutatjuk a 2020-as hazai energiamixet
Tovább a forrásra: komloujsag.hu
Vissza
Hírfolyam