2020. február 19., Zsuzsanna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Chicago is megújulóra váltana

Chicago lehet a legnagyobb város az Egyesült Államokban, amely a kitűzött 2035-ig teljesen át kíván állni a 100 százalékban megújuló energia felhasználására. Az erről szóló stratégiában egyebek mellett az is szerepel, hogy a város 2040-ig teljes buszflottáját elektromosra cseréli.

Chicago polgármestere, Mayor Rahm Emanuel bejelentette a Resilient Chicago (Rugalmas Chicago) tervet, amely amellett kötelezte el a várost, hogy „2035-ig a középületek 100 százalékban tiszta energiára álljanak át.

Chicago valamennyi kormányzati épületének kizárólag megújuló energiával történő ellátására korábban 2017-re kiszabott határidejét 2025-ig meghosszabbították.

Chicago 100 százalékban megújuló energiákra fog átállni Fotó: Wikimedia

A Rugalmas Chicago megfogalmazása „tiszta, megújuló energiáról” tesz említést, és a Sierra Klub saját „Kész a 100-ra” kampányának részeként nem is említi a nukleáris energiát. 

Amennyiben Chicago 2035-re vonatkozó céljai között szerepelne atomenergia, akkor energiát kellene vásárolnia a meglévő erőművektől, vagy hat éven belül új nukleáris erőművet kellene üzembe állítania. Mivel a szél- és a napenergia költségével összevetve a nukleáris energia költségei magasak, kevés döntéshozó tervez ezzel az opcióval.

A Rugalmas Chicago jelentésben egyebek mellett széles spektrumot átfogó, 50 pontos akciótervet találunk számos egyéb tiszta energia iránti elkötelezettséggel együtt. Chicago azt tervezi, hogy 2040-ig teljes buszflottáját elektromos üzeműre cseréli.

Neked ajánljuk
Áfonyák millió teremnek a sivatagi napelempark alatt Panelházból naperőmű Az éjszakai napelem nem vicc Csodatojással hódíthatják meg a világot a franciák: ennek nem fog mindenki örülni Agroerdészet gyümölccsel és zöldséggel
Tovább a forrásra: mnnsz.hu
Vissza
Hírfolyam