2019. július 16., Valter
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hatalmas naperőmű épülhet Ukrajnában

Ukrajna nemzeti energiafelügyeleti szerve előzetes FIT-engedélyt adott ki egy 246,1 MW-os napelemes beruházásra. A projekt érdekessége, hogy a Napelem-Park 1 fejlesztője az ország legnagyobb energia-holdingtársasága, a szénerőművekből származó elektromos áram előállítója, a DTEK.

A Napelem-Park 1 elnevezésű projekt Ukrajna legnagyobb napelemrendszere lesz, de Európában is a három legnagyobb közé fog tartozni; az ország délkeleti részében, a Dnyipropetrovszki területen fog megépülni.

A létesítmény egy Nikapol közelében található elhagyott kőfejtő területén termelhet. Ha véglegesítik az előzetes engedélyt, akkor a projekt 0,1502 euró/kWó FIT-tarifára lesz jogosult. Becslések szerint a projekt költsége körülbelül 230 millió euró lesz.

Ukrajna is napenergiában erősít Fotó: Freepik

Mint kiderült, Ukrajna dolgozik egy 150 MW kapacitású napelempark fejlesztésén is, a luhanszki régió északi részében. Ha megépül, akkor ez és a Napelem-Park 1

hatalmas lendületet fog adni az ország napelem-ellátottságának, amely lassan eléri az 1 GW telepített napelem-kapacitást.

A projektek valószínűleg szintén részesülnek a FIT-tarifákból.

Neked ajánljuk
A vállalkozások rengeteget segíthetnének a klímaváltozás elleni harcban Kínában akkora szmog van, hogy már a napelemek sem működnek rendesen Kakaófarm napelemmel (videóval) Ők komolyan veszik a dolgok körforgását Napenergia-termelés és víztisztítás: miért ne lehetne egyszerre a kettőt?
Tovább a forrásra: mnnsz.hu
Vissza
Hírfolyam