2021. szeptember 26., Jusztina, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megdöbbentő bejelentés a Schneider Electrictől

A Schneider Electric bejelentette, hogy kivonul a közműnapelem-üzletágból. A francia erősáramú elektronikára szakosodott cég döntését azzal indokolta, hogy a lakóépületek, valamint a kereskedelmi és ipari létesítmények területén szeretné tovább erősíteni a profilját. 

A Schneider Electric mostanáig aktív tevékenységet folytatott a napelemek piacának valamennyi szegmensében. A közműpiacon a vállalat két központi inverter megoldással rendelkezik portfóliójában: a Conext Core XC 1000 V és a Conext SmartGen 1500 V megoldásokkal. Ezenfelül a Schneider közműüzletága string invertereket is kínál 60 kW és a 125 kW névleges teljesítménnyel, ezek 1000 V és 1500 V feszültség mellett üzemelnek.

Mint kiderült, visszavonhatják a piacról a PV Box nevű megoldást is, amely egy napeleminverter, egy összekapcsoló egység, egy közepes feszültség/kisfeszültség-transzformátor és egy kapcsolótábla egy egységgé kombinálva és konténerben elhelyezve. 

„A Schneider Electric a továbbiakban nem fogja kiszolgálni a közműszegmenst” –

mondta a vállalat szóvivője.

A Schneider Electric kivonul a közműnapelem-üzletágból Fotó: Pixabay

Ez azonban nem jelent azt, hogy hátat fordítanának a teljes napelemszegmensnek. A Schneider azt jelezte, hogy törekszenek úgy pozicionálni magukat, hogy „a megújulók piacán belül a lakóépületek, valamint a kereskedelmi és ipari létesítmények irányába mozduljanak el, érvényre juttatva a teljes EcoStruxure-portfóliót”.

A jelenleg futó projektek és a kapcsolódó szolgáltatások tekintetében a szóvivő arról biztosította az érintetteket, hogy valamennyi kötelezettséget „tiszteletben tartják, és eleget tesznek a vállalásaiknak”.

Neked ajánljuk
Nyilvános a nagy lakossági napelemes pályázat tervezete, két hétig bárki véleményezheti Nem éri kár a háztartási naperőművet üzemeltetőket Hogyan alakult a háztáji naperőművek száma az utóbbi évtizedben Magyarországon? Így készíthetünk otthon herbamézet A vadászat és a természet témájában nyílt kiállítás a Ludwig Múzeumban
Tovább a forrásra: mnnsz.hu
Vissza
Hírfolyam