2019. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Feltölt és energiát ad: újabb erőmű épül a kisújszállási gyógyfürdőben

Egyre fontosabb szerepe van a kisújszállási Kumánia Gyógy- és Strandfürdőnek. A létesítményben ugyanis a meglévő mellett egy újabb termálkút kísérőgázát is munkára fognák – a beruházás évente  20-25 millió forint energiamegtakarítást jelenthet a városnak. 

„A jelenleg is folyamatban lévő és a tervek szerint tavasz végére elkészülő beruházás nagyrészt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) nyertes pályázatának köszönhetően valósul meg, de a költségekhez az önkormányzat is hozzájárult” – közölte Kecze István polgármester.

A Kumánia Gyógy- és Strandfürdő Fotó: kumania.hu

A hulladékhővel télen fűteni, nyáron hűteni tudnak majd; ezzel és a napelemes hálózattal környezetkímélő energiaellátást biztosítanak majd az önkormányzati tulajdonú intézményekben.

Előzetes becslések szerint a mintegy 250 millió forintos beruházással évente mintegy 20-25 millió forint energiamegtakarítást érnek majd el.

A fürdőben lévő 1-es termálkút kísérőgázát egy harmadik felet is bevonó finanszírozással évek óta hasznosítják egy gázmotor segítségével.

Neked ajánljuk
Így lehet zöldebb az energiafelhasználásunk Megújuló és megfizethető: beköszöntött az olcsó áram kora Vannak megoldások arra, hogy felkészülten reagáljon a magyar mezőgazdaság a klímaváltozásra A világ több vezető cége tervezi csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását Költséghatékony, kényelmes és környezetbarát megoldás – a menstruációs kehely
Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam