2019. május 22., Júlia, Rita
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Áder János: a klímaváltozás elleni küzdelemben a leghatékonyabb eszköz az energiahatékonyság javítása

A klímaváltozás elleni küzdelemben a leghatékonyabb eszköz az energiahatékonyság javítása és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése, ezekkel érhető el az életminőség javítása, a versenyképesség fokozása – mondta Áder János köztársasági elnök a Virtuális Erőmű Program díjadóján.

Az államfő a nemzetközi energiatakarékossági világnapon rendezett eseményen kiemelte, hogy

nagy hangsúlyt kell helyezni a köz- és a magánépületek energetikai korszerűsítésére, a szárazföldi, légi, vízi közlekedés zöldítésére, a megújuló energiaforrások és a nukleáris energia felhasználására.

Áder János köztársasági elnök, a Virtuális Erőmű Program (VEP) fővédnöke előadást tartott a program X. jubileumi díjátadóján  Fotó:MTI/Bruzák Noémi

Áder János szerint a Virtuális Erőmű Program (VEP) azért is fontos, mert díjazza az energiatudatos, energiahatékony vállalkozásokat, szervezeteket és önkormányzatokat is, így lehetőséget ad a jó példák összegyűjtésére és a szemléletformálásra. 

Mezősi Balázs, a VEP vezetője a rendezvényen elárulta, hogy a programban részt vevő vállalatoknak, önkormányzatoknak, szervezeteknek eddig 336 megawatt erőművi kapacitásnak megfelelő megtakarítást sikerült elérni.

Neked ajánljuk
2020-ig 100 százalékban tiszta energiára állna át Kenya Lengyelország búcsút inthet az EU-nak? Az erdők különleges jelentőségéről és a klímaváltozásról beszélt Áder János Sopronban A műanyag zacskók azonnali betiltását sürgeti a német fejlesztési miniszter Lefotózták az első tisztán elektromos Škodát
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam