2020. augusztus 8., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egymást überelik a napelemárusok

A megújulók iránti igény folyamatosan nő – a vállalkozások is felismerték, hogy mekkora potenciál rejlik a tiszta energiaforrások piacán. A Leroy Merlin sem szeretné elszalasztani a nagy lehetőséget, ezért egy külön napelemmodulokat kínáló webshopot hozott létre. 

A svédek a német és az olasz piac drasztikus élénkülésével számolnak, de lehet, hogy egy másik áruházláncban riválisra találnak. A kiskereskedelmi barkácseszközeiről és kertészeti kínálatáról ismert Leroy Merlin bejelentette, hogy – az IKEA-tól eltérően nem csomagban, tervezéssel, szereléssel és minősített szakemberekkel együtt – egyenként is megvehető napelemes paneleket, illetve sok más egyéb, megújuló energiával kapcsolatos terméket is a spanyolországi kínálatába tesz.

A webáruházból 381 tétel vált megrendelhetővé; többségében panelek és inverterek.

A dedikált weboldal a fogyasztók villamosenergia-számlájának havi összege, az otthoni és a háztartási hely nagysága alapján ajánlott megoldásokat kínál.

A verseny jót tesz a klímának is: egyre többen vásárolnak napelemet Fotó: Pixabay

A PV Magazine megkérdezte, hogy a – spanyol piacon egyébként épp az IKEA riválisaként működő – Leroy Merlin meddig tolja ki a csináld magad zöldenergiás határokat, és azt a választ kapták, hogy a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos kínálati körbe a kereskedőnél beletartoznak a biomassza-, a napenergiás és a légenergiás (aerotermikus) rendszerek is, melyek fedezni tudják a lakossági méretű fogyasztást; legyen szó komplett rendszerekről vagy alkotóelemekről (a panelektől a hálózathoz kapcsolódáshoz szükséges szettekig).

Az ötlet egyébként már most sikeres: mint kiderült, a rendelkezésre álló tárolórendszerek egy része már el is fogyott.

Neked ajánljuk
A számok tükrében: beszédes infografikák a hazai megújuló energiáról Napenergiával működhet a pécsi Hullámfürdő is 100 Coop üzlet működhet napenergiával A vírus okozta elváltozást is kimutatni képes CT-t adtak át Megjelent az első vállalati zöldkötvény a magyar piacon
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam