2020. október 30., Alfonz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Negyvenkilenc elektromos töltő – két hónap alatt

Idehaza is egyre könnyebb dolguk van a villanyautósoknak: az utóbbi időben ugyanis szép számmal nőtt a villanykutak száma. Az e-Mobi például csak az elmúlt két hónapban negyvenkilenc töltőberendezést telepített, és ötvenhármat adott használatba. 

Az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. 2018 szeptembere óta 14 budapesti kerületben és 15 további településen helyezett el töltőberendezéseket, ezzel is hozzájárulva az országos átjárhatóság megteremtéséhez.

A társaság 12 darab 50 kW-os DC-töltőt is létesített: a budapesti Mechwart téren, az M3-as autópálya Szilas pihenőjénél, Csornán, Székesfehérváron, Nagykanizsán, Dunaújvárosban és Nyíregyházán található villámtöltőket már használhatják a villanyautósok. Ráadásul hamarosan letölthető lesz az e-Mobi(l)App mobiltelefonos alkalmazás is. 

Az e-Mobi a múlt évben több mint 200 nyilvános töltőállomást telepített, közel 400 töltőpontot létrehozva Magyarországon,

szoros együttműködésben az önkormányzatokkal és a területileg illetékes elosztóhálózati engedélyesekkel (ELMŰ-ÉMÁSZ, E.ON, NKM).

Az e-Mobi is sokat segít az elektromos autózás elterjedésében  Fotó: emobi.hu

A projekt végére – 2019 májusára – pedig 329 e-mobis elektromos töltőállomáson közel 587 töltőpontot használhatnak a villanyautósok, és további, közel 200 e-töltő létesül az önkormányzatok részére biztosított állami támogatás révén is.

Neked ajánljuk
Rekordot döntött a hazai napenergia-termelés Győrben adták át Európa legnagyobb, tetőn kialakított napelemparkját Elektromos töltőpontok telepítését tervezi az Alteo A világ legerősebb és legdrágább chilije Sárrét szívében terem (videó) Vízenergiával „tankolják” az elektromos hajókat a Niagaránál
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam