2019. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nincs gáz! Nagy-Britanniában, 2025-től, talán

Philip Hammond brit pénzügyminiszter tervei szerint Nagy-Britanniában 2025-től tilos lehet a gázfűtés az új építésű házakban. A gáztűzhelyek maradhatnak.

Philip Hammond tavaszi parlamenti beszámolójában vázolta fel a fosszilis tüzelőanyagok használatának megtiltását az új otthonok esetében. Mint kiderült,

az új házak fűtését más módokon, egyebek mellett hőszivattyúval és szigorú hőszigetelési szabványok bevezetésével oldanák meg.

A gázfűtés tilalma annak a tervnek a része, amellyel a pénzügyminiszter a globális felmelegedés miatt demonstráló fiatalok aggodalmaira akar választ adni.

A gázzal való főzést egyelőre nem tiltják be Fotó: Pixabay

A környezetvédők örömmel fogadták a tervet, ám szerintük Hammond a legnagyobb kihívásokkal, a közlekedésből származó kibocsátással és a már meglévő, környezetszennyező épületekkel nem foglalkozott, pedig az utóbbiak teszik ki a lakásállomány döntő részét még évtizedekig.

Neked ajánljuk
USA: a szénerőművek szövetségi tiltása megszüntetve Hiba lenne kivezetni az atomenergiát? A bitcoinért valamennyien súlyos árat fizethetünk A klímaváltozás alakulásáról nem az időjárás-jelentésből tájékozódhatunk Itt a klímatudatos bankkártya
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam