2019. október 16., Gál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Áprilisban forgalomba kerülhet a magyar szolárcserép

Ha minden jól megy, akkor még idén kereskedelmi forgalomba kerülhet a magyar napelemes tetőcserép, amely igazi innovációnak számít a zöldenergia piacán. A Generon szolárcserép a Terrán és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem közös fejlesztése.

A Terrán Generont először az áprilisi Construma építőipari kiállításon mutatják be, ezt követően pedig már forgalomba is kerül. Gódi Attila, a vállalat ügyvezető igazgatója elmondta, egy normál családi ház tetőfelülete

200-250 négyzetméter, ahhoz, hogy a család teljes villamosenergia-igényét fedezni tudják, a Terrán Generon szolárcseréppel a tetőfelület 15-20 százalékát, 20-40 négyzetmétert kell lefedni.

Így néz ki a napelemes tetőcserép Fotó: Terrán Generon

Mit tud a Terrán Generon?

A napelemes tetőcserép különlegességét az adja, hogy a napcellák olyan speciális módon vannak az egyedi tetőcserepek felületére integrálva, hogy azok felhelyezése és megjelenése szinte megegyezik a hagyományos tetőcserepekkel; ráadásul a tető eredeti védelmi funkciója a teljes tetőfelületen tökéletesen biztosított – árulta el Gódi Attila ügyvezető igazgató. 

A fejlesztés célja egy esztétikus, környezetbarát, kompromisszumok nélküli, energiatermelő tetőrendszer megalkotása volt. A speciális tetőcserép tekintetében 1 modul teljesítménye 15 watt, vagyis mintegy 6 négyzetméteren termel 1 KW energiát.

Mint kiderült, a Terrán által fejlesztett új szolárcserepek beépítésének költsége az engedélyeztetéssel együtt egy házra körülbelül bruttó 3 millió forint. 

Neked ajánljuk
Ismét díjat kapott a magyar napelemes tetőcserép A Google is elkötelezte magát a tiszta energia mellett Ideje sportot csinálni a megújuló energiából Vállalatok a körforgásos gazdaságban – konferencia 2022-től csak villanybuszok beszerzését támogatja a kormány
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam