2020. augusztus 3., Hermina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Északon van a legnagyobb keletje a megújuló energiának

A skandináv országok különösen nagy érdeklődést mutatnak a megújuló energiaforrások iránt. Svédország például 2040-ig a szükséges árammennyiség 100 százalékát zöldenergiából akarja fedezni. A Solarwatt ezért is lát nagy lehetőséget az északi piacban. 

A fotovoltaikus rendszereket szállító Solarwatt folytatja a terjeszkedési stratégiája megvalósítását, ezért az Egyesült Királyságban, Írországban, Svédországban, Norvégiában, Finnországban és Dániában is együttműködési szerződéseket kíván kötni. 

Detlef Neuhaus, a SOLARWATT ügyvezetője a piac tendenciáját látva kijelentette, hogy

Észak-Európában folyamatosan nő az igény a hatékony fotovoltaikus megoldásokra.

Észak-Európában növekvő igény van napelemes rendszerekre Fotó: Pixabay

Elég csak arra gondolni, hogy Norvégiában is hatalmas sikert könyvelhet el magának a szolárenergia: 2018-ban 29 százalékkal bővült a piac ezen szegmense, míg az összesített napelem-kapacitás elérte a 68 MW-os szintet – erről itt írtunk bővebben.

Neked ajánljuk
Bebizonyították, hogy a napelemek tisztább levegőn hatékonyabban termelnek A Facebook is a tiszta energiát lájkolja Újabb napelemes innováció: megérkeztek a rugalmas panelek Ehető vadon termő növények a tányéron Az őshonos emlősök negyede a kihalás szélére került Angliában
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam