Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 3., Buda, Richárd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

10 ezer családot lát el zöldenergiával a szügyi napelempark

Óriási napelemparkot adtak át a napokban a Nógrád megyei Szügy községben. A hétmilliárd forintos beruházásnak köszönhetően mintegy tízezer családnak biztosít majd tiszta energiát. 

Az újonnan átadott park beruházója a kassai Radix Union napelemgyártó és a Greentechnic Hungary Kft., a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség alapító tagvállalata.

Mintegy 10 ezer család számára biztosít zöldenergiát a szügyi napelempark  Fotó: Freepik

Kiss Ernő, a szövetség elnöke, a Greentechnic ügyvezető igazgatója a projekttel kapcsolatban elmondta: a 35 hektáros, 33 darabos, 500 kilowattos, összesen 16,5 megawattos napelempark első üteme készült el; 18 napelemsor a próbaüzem után már termel, a létesítményt teljes egészében egy hónap múlva építik ki. Hozzátette:

a szügyi lesz Nógrád megye legnagyobb napelemes parkja, de hamarosan elkezdik egy még nagyobb, 40 darabos park építését Mátraverebély–Bátonyterenye térségében

40 hektárnyi területen, amely 25 ezer családot lát majd el villamos energiával.

Neked ajánljuk
Nigéria segíthet Németországnak a zöldülésben Gyorsuló ütemben zöldül a hazai közlekedés Akkumulátor gyümölcshulladékból? Először keltek ki keafiókák Magyarországon Vízi egypercesek – Novellapályázat
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam