2019. június 17., Alida, Laura
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Óriási zöldmezős áramhálózati beruházást valósított meg az E.ON

Az E.ON Hungária Zrt. eddigi legnagyobb zöldmezős áramhálózati beruházását valósította meg a Debrecen Déli Ipari Parkba telepített, intelligens elektronikus eszközökkel ellátott transzformátorállomással. A létesítményre a megnövekedett fogyasztói igények miatt volt szükség. 

Az E.ON Hungária Zrt. közlése szerint a beruházás a város déli ipari parkjának üzembiztosságát garantálja, a kapcsolódó beruházásokkal pedig

javítja a lakosság és a térségben található vállalkozások villamosenergia-ellátását is. 

Debrecenben jelenleg 700 hektáron zajlik ipari infrastruktúra-fejlesztés, amelyben az önkormányzat stratégiai partnerként tekint az E.ON-ra. A vállalat és a megyeszékhely már tervezi a következő villamoshálózati bővítéseket, illetve egy újabb, ipari igényekre reagálva épülő zöldmezős alállomás létesítésének előkészületei is zajlanak.

Az E.ON Hungária Zrt. újonnan átadott transzformátorállomása a Debreceni Déli Ipari Parknál Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A Debrecen Déli Ipari Parkban telepített E.ON transzformátorállomás 5 milliárd forint értékű befektetésből valósult meg a kapcsolódó fejlesztésekkel együtt.

A projekt legfontosabb számai:

  • 3x25 MVA teljesítmény,
  •  6 db 132 kV-os mező telepítése,
  • 22 kV-os, 3 szakaszból álló gyűjtősín, mely 17 középfeszültségű leágazást táplál.
Neked ajánljuk
Mi lenne, ha minden autót tisztán elektromosra cserélnének? Hiba lenne kivezetni az atomenergiát? Még több benzinkúton lehet azonosítani az elveszett kutyákat A többség drágábban is megvenné a környezetbarát termékeket A mostani lehet a valaha volt legmelegebb június
Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam