2022. augusztus 9., Emőd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Óriási zöldmezős áramhálózati beruházást valósított meg az E.ON

Az E.ON Hungária Zrt. eddigi legnagyobb zöldmezős áramhálózati beruházását valósította meg a Debrecen Déli Ipari Parkba telepített, intelligens elektronikus eszközökkel ellátott transzformátorállomással. A létesítményre a megnövekedett fogyasztói igények miatt volt szükség. 

Az E.ON Hungária Zrt. közlése szerint a beruházás a város déli ipari parkjának üzembiztosságát garantálja, a kapcsolódó beruházásokkal pedig

javítja a lakosság és a térségben található vállalkozások villamosenergia-ellátását is. 

Debrecenben jelenleg 700 hektáron zajlik ipari infrastruktúra-fejlesztés, amelyben az önkormányzat stratégiai partnerként tekint az E.ON-ra. A vállalat és a megyeszékhely már tervezi a következő villamoshálózati bővítéseket, illetve egy újabb, ipari igényekre reagálva épülő zöldmezős alállomás létesítésének előkészületei is zajlanak.

Az E.ON Hungária Zrt. újonnan átadott transzformátorállomása a Debreceni Déli Ipari Parknál Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A Debrecen Déli Ipari Parkban telepített E.ON transzformátorállomás 5 milliárd forint értékű befektetésből valósult meg a kapcsolódó fejlesztésekkel együtt.

A projekt legfontosabb számai:

  • 3x25 MVA teljesítmény,
  •  6 db 132 kV-os mező telepítése,
  • 22 kV-os, 3 szakaszból álló gyűjtősín, mely 17 középfeszültségű leágazást táplál.
Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam