2021. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ezért muszáj az EU-nak javítania az energiatárolási kapacitásán

Az Európai Számvevőszék az energiatárolási technológiák terén jelentkező nehézségeket összegző tájékoztatójában hívta fel a figyelmet arra, hogy az uniónak javítania kell az energiatárolási kapacitásán ahhoz, hogy elérhesse energia- és éghajlat-politikai céljait.

Az Európai Unió luxembourgi központú számvevőszéke arra figyelmeztetett, hogy

az unió akkumulátorgyártó kapacitása elmarad a nemzetközi versenytársakétól, és nem biztos, hogy megvalósul az európai akkumulátoripari összefogás 2025-re kitűzött célja.

Szerintük az unió a többi vezető globális régióhoz képest lemaradt az elektromos járművekben is alkalmazott lítiumion akkumulátorok gyártásához szükséges kapacitás fejlesztésében.

Energiatárolókat kell építenie az uniónak, ha versenyben akar maradni Fotó: Pixabay

Az elektromos mobilitást illetően megállapították, a járművek töltésére szolgáló infrastruktúra késedelmes és nem egységes kiépítése késleltetheti az elektromos járművek széles körű elterjedését. Hozzátették ugyanakkor, hogy a megújuló forrásból előállított üzemanyagok, egyebek mellett a megújuló villamos energia vagy hidrogén, elősegíthetik a közlekedésből származó kibocsátások csökkentését, a fejlettebb energiatárolási technológiák pedig az ilyen üzemanyagokkal működő járműflották elterjedését.

Neked ajánljuk
Portugália bezárta utolsó szénerőművét Süli János: atomenergia nélkül nincs klímavédelem Az Európai Bizottság környezetvédelmet szolgáló új javaslatokat fogadott el A Növekedési Kötvényprogram a megújuló erőművek épülését is segíti Már nem szokatlan, hogy rénszarvasra vadásznak a jegesmedvék? (videóval)
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam