2020. szeptember 29., Mihály
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Finnországban is egyre többen támogatják az atomenergiát

Érdekes eredménnyel zárult a TVO atomenergetikai társaság közvélemény-kutatása: kiderült ugyanis, hogy a finnországi zöldpártiak között már többen vannak, akik támogatják a nukleáris energiát, mint azok, akik nem. 

A felmérés szerint a megkérdezettek 22 százaléka növelné az atomenergia arányát, 24 százalékuk szerint pedig megfelelő a jelenlegi szint. Ez azt jelenti, hogy összességében 46 százalékuk helyesli a nukleáris alapú áramtermelést.

Mindez arra utalhat, hogy a környezetvédők közül is egyre többen gondolják azt, amit például az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testülete, az IPCC is kimondott nemrégiben:

a szén-dioxid kibocsátása nélkül áramot termelni képes nukleáris erőművek nélkül nem lehet eredményes a klímaváltozás elleni küzdelem.

Atomerőmű Finnországban Fotó: Wikimedia

A globális felmelegedés okozta aggodalom és a megfékezését szolgáló lehetőségekre irányuló figyelem már évek óta növeli az atomenergia általános támogatottságát Finnországban.

A teljes lakosságra vetítve az derült ki a felmérésből, hogy 2018-ban az előző évinél 5 százalékkal többen támogatták a nukleáris energia hasznosítását, így ez a harmadik olyan egymás utáni év volt, amelyben növekedett az arány. A válaszadók 42 százaléka emelné az atomenergia részarányát, 23 százalékuk szerint az megfelelő szinten van jelenleg, míg 28 százalék véli úgy, hogy csökkenteni kellene.

Neked ajánljuk
Az amerikaiak zömét kevésbé érdekli a közlekedés károsanyag-kibocsátása Brüsszeli vita az agrárium miatt a klímastratégia kapcsán Óriási delfinmentés történt Ausztráliától délre (videókkal) Külön címkékkel segíti a fenntarthatóbb vásárlást az Amazon „Élet a vadonban” – Képregényrajzoló pályázat
Tovább a forrásra: magyarnemzet.hu
Vissza
Hírfolyam