2019. október 20., Vendel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Magyarország is közel van a klímacéljához

Az Európai Unió 28 tagállama közül 14 már teljesen vagy majdnem elérte a 2020-ra megfogalmazott klímacéljait. Külön öröm, hogy mi is jó úton haladunk, hiszen Magyarország is a követendő példák között szerepel.

Sajnos mindennek ellenére egyre lassabban növekszik az EU-n belül a megújuló energia felhasználása, ráadásul több országnak még mindig van mit behoznia a legjobbakhoz képest. A fejlődés most egy kicsit lelassult, de ez nem azt jelenti, hogy nem indul be újra a közeljövőben.

Mint kiderült, Magyarország is az élenjáró országokhoz tartozik,

a legjobb nemzetek a következők: Bulgária, Horvátország, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Olaszország, Magyarország, Litvánia, Románia és Svédország.

Nem meglepő, hogy az északi országok jól végeztek: Svédországban például az emberek energiafogyasztásának 54,5 százaléka megújulókból érkezik. A második helyen Finnország áll 42 százalékkal, a harmadikon pedig Litvánia 39 százalékkal. 

11 európai ország már most elérte a 2020-as környezetvédelmi kitűzéseit Fotó: Pixabay

Érdekes, hogy Hollandia áll nagyjából a legrosszabbul, az ország még 7,4 százalékkal van elmaradva a 2020-as céljaitól. Ezután következik Franciaország, Írország, majd az Egyesült Királyság.

A megújuló energiahasználatot először 2004-ben mérték meg az EU-ban, akkor 8,5 százalékát tette ki az egész energiafelhasználásnak. 2017-ben ez az arány már 17,5 százalék volt.

Neked ajánljuk
Muszáj változtatnunk az energiafelhasználásunkon Egyre sikeresebb a Virtuális Erőmű Program A mediterránum a legkiszolgáltatottabb területek között van A Coca-Cola is papírpalackokkal kísérletezik Egyre több az illegális hulladék Pécsen
Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam